fbpx

Platformă de știri și opinii

PUCIOASA. Secretomanie și amenințări după apariția detaliilor despre cantonamentul echipei

in Sport by
Banner

Știrea că FC Pucioasa – o echipă modestă de Liga a III-a, apărută peste noapte în peisajul fotbalistic din România din bunăvoința Federației – va efectua un cantonament de lux în Antalya, la Belek, la un stabiliment de cinci stele preferat de CFR Cluj de curând, a stârnit un val de reacții și suspiciuni, câtă vreme vorbim despre o entitate care a trăit, până acum, doar din cei 200.000 lei primiți de la Primăria din localitate.

La un calcul sumar, stagiul din Turcia va costa minim 80.000 lei, incluzând aici exclusiv bilete de avion dus-întors și cazare și masă la Belek. Nu și transferuri către aeroporturi sau hotel, nu și cheltuieli de organizare pentru meciuri amicale, arbitraje, protocoale sau alte cheltuieli neprevăzute. „Doar biletele de avion au costat 22.000 lei. Au apucat să le cumpere, că la cât de speriați sunt acum de ce a apărut în presă, erau gata să anuleze tot„, vorbesc sursele noastre.

Nu te credem, Mitrea!

Bazar Media a încercat de joi după-amiază să îl contacteze pe președintele clubului mutat vara trecută de la Aninoasa la Pucioasa. Fără rezultat, însă. Mitrea Cristian a acceptat dialogul abia vineri la prânz, când materialele publicate de presa locală fuseseră deja preluate de ProSport, Liga2.ro, Gazeta Sporturilor și alte publicații on-line centrale. „Poate nu mă credeți, dar nici măcar eu nu am știut despre acest cantonament. Cristi Bălașa s-a ocupat de tot, inclusiv să găsească parteneri pentru meciuri amicale. Dovadă că nu aveam de gând să plecăm e faptul că eu voi fi la Malaga în timpul acestui stagiu de pregătire. Anii trecuți, când eram la Aninoasa, am făcut cantonamente la Gâlma. Unul ne-a costat 6.900 lei, altul puțin peste 11.000. Am curățat cartofi, eu, ca și președinte, ca să reducem din costuri”, am redat declarațiile lacrimogene ale lui Mitrea, președintele FC Pucioasa cu o cizmărie în buricul Târgoviștei.

Președintele Mitrea nu a putut explica nici proveniența banilor pentru cantonament, nici modul de asociere al societăților care în teorie ar susține financiar deplasarea din Turcia: „Mhhhhm, e cineva din Târgoviște care ne-a plătit biletele de avion și altcineva din București care suportă cazarea și masa. Dacă acești sponsori vor dori să le fie făcute numele publice, vă voi comunica acest lucru. Noi avem vreo 17 firme care ne susțin. Nu pot să vă spun despre cine este vorba„.

Bălașa: O să vorbim prin Lege. Cu L mare

Antrenorul de la Pucioasa/Aninoasa a luat foc după ce Bazar Media a publicat articolul cu condițiile de lux și cu costurile cantonamentului de la Belek. Bălașa a transmis amenințări cu instanța, blocând ulterior redactorul Bazar Media pe Whatsapp. „Cu mine nu mai vorbești. Dezinformezi. Nu mai avem ce vorbi. O să vorbim prin Lege. Legea va decide„, a vorbit antrenorul de la Pucioasa, Bazar Media rezervându-și dreptul de a-i corecta greșelile de scriere.

Drept la replică de toată jena, taxat de primar

Pe pagina oficială de Facebook a clubului, una cu activitate și cifre de audiență submediocre, a fost postat un drept la replică vizavi de materialele apărute în ultimele zile. Din motive lesne de înțeles, dar și din respect față de gramatica limbii române, nu vom cita decât o frază din respectiva postare: „Jurnalistul precizează faptul că echipa noastra este suspectă de meciuri aranjate, în perioada FC Aninoasa, iar plecarea în Turcia este suspișoară tocmai din acest punct de vedere”.

De pagina de Facebook a echipei din Pucioasa se ocupă Adrian Albu, un salariat al unei firme de curierat rapid. „Le-am spus să îmi arate și mie ce vor să scrie, ca și drept la replică, dar i-a durut la bască. E o postare fără cap și coadă„, s-a exprimat corect primarul de la Pucioasa, Constantin Ana, care a refuzat invitația antrenorului Bălașa de a însoți echipa în însorita Antalya, la hotelul de cinci stele Alva Donna. „Dacă aud ceva de pariuri, le retrag sprijinul financiar. Am rămas și eu blocat când am auzit că președintele pleacă în vacanță, în loc să meargă în cantonament„, a continuat primarul, singurul dintre cei implicați deschis la dialog cu Bazar Media și DB-sport.

Site-ul nostru va monitoriza acțiunile FC Pucioasa în Antalya – în special jocurile de pregătire. De asemenea, până la momentul decolării delegației dâmbovițene spre Turcia, așteptăm ca președintele Mitrea Cristian să ofere explicații legate de sponsorii misterioși care plătesc cantonamentul de la Belek.

Banner

Ultimele stiri din Sport

Go to Top