Puțină decență, domnule primar!

in Opinii by
Banner

Un articol publicat de unul dintre colaboratorii Bazar Media l-a iritat nevoie mare pe edilul din Pucioasa, Constantin Ana. În materialul jurnalistic se scria despre deplasarea echipei locale de fotbal într-un cantonament în Turcia, la un stabiliment de 5 stele.

Titlul articolului era FC Pucioasa, la 5 stele în Antalya, iar postarea pe facebook era însoțită de o completare (un supratitlu) – PUCIOASA: Primăria taie salariile, echipa de fotbal merge într-un cantonament de lux.

Iată ce concluzie trage primarul ANA: Nu înteleg de ce a fost nevoie să folosiți acest titlu în conditiile în care am specificat foarte clar faptul ca noi nu contribuim cu niciun leu la această deplasare!!!

De unde reiese că Primăria contribuie cu bani la deplasare, domnule primar? Mai mult, în articol se specifică clar faptul că Primăria nu susține financiar această acțiune (citiți aici).

Studenții din anul I de la Jurnalism învață că pentru a deveni știre, o informație trebuie să aibă o anumită relevanță pentru public. În școala anglo-americană se numește newsworthiness. Mai pe înțelesul dvs., domnule primar, un câine mușcă un om este o informație iar un om mușcă un câine este o știre.

Cam acesta este contextul și cu fotbaliștii din orașul-stațiune pe care îl păstoriți. Că pleacă în cantonament este o informație. Că se duc la cinci stele în Antalya e o știre (că doar nu apărea (și) în presa națională o știre despre o anonimă echipă de provincie în alt context – poate doar dacă ar fi realizat nu știu ce rezultat sportiv fabulous). Să plece tocmai când tăiați salariile la angajați! Se numeste ghinion sau conjunctură nefavorabilă. Asta e…

Tot în comentariile pe care le-ați făcut, pe lânga indicațiile pe care ni le dati despre cum trebuie să facem presă, ne trimiteți în zona publicațiilor de scandal. Sincer, nu știu unde ați văzut în publicația noastră vreun material de tipul tabloid. Dar, mă rog, degustibus…

Am observat, însă, că apreciați anumite publicații. Care vă laudă, evident. O să prezentam publicului un facsimil dintr-un contract prin care i-ați dat anul trecut unui ziar online 1600 de lei/lună, în total 14.400 de lei în 9 luni. Tocmai când vă pregăteați să tăiați salariile la angajați.

Nu ar fi nicio problemă să dați bani la presă. În unele publicații puteți să promovați eficient acțiunile comunității. Dar să alocați aproape 15.000 de lei unui ziar care a publicat în ultima lună 4 (patru) articole!

Domnule primar, puțină decență nu strică!

Foto: pagina de facebook Constantin Ana

Banner