fbpx

Platformă de știri și opinii

Incredibil: Dj 713 închis (din nou) pentru circulația !

in Administrație by
Banner

Situația DJ 713 este de-a dreptul ridicolă. Ar fi de-a dreptul de râs, dacă nu ar fi mai mult de plâns, văzând ce se întâmplă cu acest drum.

Așa cum vă anunțam (detalii aici)”telenovela” DJ 713, ce rulează de ani buni în Dâmbovița, nu a ajuns la capăt. Drumul, parafrazând un serial celebru, este de-a dreptul „tânăr și neliniștit”. Pentru că așa îl fac unii să fie.

Administratorul drumului, CJ Dâmbovița, a anunțat, în această dimineață (25.01.2019), că artera este (iarăși) închisă pentru traficul auto. Asta după ce, cu nici 24 de ore în urmă, contrazicea IPJ Dâmbovița, care, la rândul său, declarase că drumul nu poate fi redeschis circulației auto, din cauza pericolului evident de avalanșe,  existent în zonă.(vezi articolul precedent-detalii aici)

Ei bine, într-un comunicat de presă CJ Dâmbovița anunță că:

„Având în vedere avertizarea de cod portocaliu emisă joi, 24 ianuarie 2019, de Administrația Națională de Meteorologie, dar și depunerile masive de zăpadă, din intervalul 16:00 – 23:00, care au cuprins, din nou, întreaga zonă montană dâmbovițeană, directorul general al Direcției Generale Infrastructură Locală, Vasile Dinu, și directorii Societății Comerciale de Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA (LDP), Cristian Avanu și Viorel Ana, au efectuat o vizită de lucru pe DJ 713 – DN 71, Cabana Cuibul Dorului – Cabana Dichiu.

Salvamontiștii dâmbovițeni care au participat alături de echipa CJD și LDP au reevaluat, în intervalul orar 21:00 – 23:00, sectoarele predispuse la producerea de avalanșe în zona Cabanei Dichiu, din cauza ninsorii abundente și a precipitațiilor mixte (lapoviță și ninsoare), constatându-se existența riscului de alunecare a unor suprafețe importante acoperite cu strat proaspăt de zăpadă. Astfel, în vederea evitării producerii de accidente, de comun acord, Consiliul Județean Dâmbovița, SC LDP SA și Serviciul Public Salvamont Salvaspeo au considerat necesară reînchiderea circulației rutiere pe DJ 713 – limită județ Dâmbovița cu județul Prahova (km 6 + 030) – Cabana Dichiu (km 8 +500). Restricțiile se vor păstra până când condițiile meteo vor deveni favorabile și vor permite intervenția utilajelor cu activități specifice de iarnă, astfel încât, traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță.”

În loc de concluzie:

Cel puțin, în momentul de față, toată lumea a ajuns la un numitor comun-DJ 713 este închis circulației auto. Cât va dura această unanimitate de păreri? Cu siguranță nimeni nu știe. Oricum, noi nu ne hazardăm să vă oferim un răspuns.

Distribuie pe
Banner

Ultimele stiri din Administrație

Go to Top