Jumătate de oră de poze și un „veac” de …indiferență

in Analize/Politică by
Banner

24 Ianuarie 2019. Târgoviște. Dâmbovița. 160 de ani de la momentul Micii Uniri (1859). Politicieni. Discursuri. Paradă Militară. Hora Unirii.

Foto politicieni ,Târgoviște 24 ianuarie 2019, sursa-www.gazetadambovitei.ro

Într-o prezentare „telegrafică”, așa poate fi rezumată manifestarea din „Piața Tricolorului” din Târgoviște, dedicată sărbătoririi celor 160 de ani trecuți de la Unirea Principatelor (Țara Românească și Moldova). Nici nu ar încăpea mai multe cuvinte, având în vedere că totul s-a comprimat într-o jumătate de oră. O jumătate de oră ce se va transforma în, probabil, sute de ore de vizionat fotografii, pentru cineva care ar avea răbdarea necesară să urmărească miile de cadre postate deja, în care lumea politică dâmbovițeană, de la mic la mare, amintește că a fost prezentă la eveniment.

Au fost, adevărat, dar de „simțit” evenimentul probabil că i-au lăsat pe alții. Să nu generalizez. Or fi fost unii care au știut de ce au venit la manifestare și, în al doilea rând, și-or fi și dorit să fie prezenți nu numai pentru poza de grup sau din Hora Unirii.

În rest, „veacul” de indiferență politică de care am amintit și în titlul acestui articol, este o certitudine. Pentru a certifica afirmația puteți urmări materialul video realizat la sfârșitul evenimentului de la Târgoviște, unde, la vreo 40 de minute distanță de debutul lui, câteva soliste îmbrăcate în costume populare încercau să transmită cuiva  că „noi suntem români, aici pe veci stăpâni”. Probabil se încurajau singure, pentru că politicul local dispăruse demult din peisaj. (video)

Banner