La Titu, liberalii dâmbovițeni au ales, din nou, varianta mai complicată în ceea ce privește actul administrativ local. Într-o organizație în care frământările, eufemistic vorbind, par să fie cuvântul de ordine, însăși existența Consiliului Local pare să fie pusă în pericol.
Forul administrativ local, dominat de liberali (cu 11 consilieri), rămâne fără minimul necesar pentru a susține o majoritate liberală, după ce șase (n.m. de fapt șapte, vezi P.S. articol) consilieri, cel mai probabil, și-au dat demisia din Consiliul Local. Asta în condițiile în care PNL-ul aproape că a epuizat lista de supleanți de la alegerile din 2016 până acum.
Anunțul demisiei în bloc a consilierilor liberali de la Titu a fost făcut pe pagina personală, din o rețea de socializare, chiar de către viceprimarul orașului (foto), Mihaela Ciobanu (PNL). Aceasta a și explicat gestul, printre altele declarând că:
<<Astazi vorbesc in numele meu si al colegilor mei, suntem cei care am ales impreuna sa renuntam la functiile de demnitate publica din cadrul Consiliului Local ! Ne cunoasteti, suntem “ridicatorii de mana”, “fraierii cu arc la mana”, “prostii”, “saracii”, “golanii”, “muritorii de foame”, “cei adunati de pe drumuri”. Tot ce vrem sa spunem este ca, inainte de a fi colegi in Consiliul Local Titu, suntem tineri cu aspiratii, cu familii, cu studii sau cu cariere si pentru noi cel mai mult conteaza sa fim noi insine si sa nu ne COMPROMITEM ! Asta e greu de inteles pentru cei care au facut compromisuri toata viata !
Vrem sa mergem cu capul sus in mijlocul oamenilor, nu sa fim aratati cu degetul ! Oamenii s-au convins deja de multe lucruri, nu sunt asa cum ii (des)considerati !
In ultimii ani, orasul Titu a avut 4 viceprimari, iar in decursul ultimului an s-au pierdut 15 consilieri locali ! Sa ii lasam pe oameni sa judece acest lucru, cunoscandu-ne pe noi, familiile noastre, carierele noastre si sa decida daca toti, chiar toti, am avut o problema !
Semnat,
“(NE)RIDICATORII DE MANA”>>
Cum demisia a cel puțin șase consilieri liberali (n.m. identificați în postare, de deja fostul viceprimar liberal, Mihaela Ciobanu) (foto, consilieri demisionari) lasă consiliul local cu doar nouă consilieri (5-PNL și 4 PSD) dintr-un total de 15, majoritatea calificată de opt nu mai poate fi asigurată de niciun partid singur.
Primarul orașului, Traian Nicolae, este ales din partea PNL, dar în 2012 a obținut aceiași funcție din partea PSD. Pe parcursul ultimilor ani, mai multor consilieri liberali li s-a retras sprijinul politic, PNL-ul epuizând aproape în întregime lista de supleanți. În momentul de față nu are cu cine să îi înlocuiască pe demisionari. O eventuală demisie a încă doi dintre consilierii rămași de la PNL poate duce chiar la alegeri anticipate pentru Consiliul Local Titu.
La Titu, Consiliul Local era printre puținele consilii locale dâmbovițene (n.m. cred că degetele de la o mână sunt suficiente pentru a contabiliza) unde PNL-ul putea forma o majoritate singur, într-un județ, cum este Dâmbovița, în care PSD-ul este „figura” dominantă prin consiliile locale. Indiferent că vorbim de PSD-Adrian Țuțuianu sau PSD-Rovana Plumb.
P.S.
Cum articolul a avut reacții aproape imediate, iar între acestea fost și cea a unuia dintre consilierii liberali de la Titu, ce și-au dat demisia din această calitate, am ales să completăm acest articol cu o îndreptare, a unei erori minore ce nu ne aparține.
Cei șase consilieri, amintiți inițial, sunt de fapt șapte. Între fotografiile celor șapte trebuind a fi introdusă și cea a Oanei Hrehoreșen (foto). Din lipsă de spațiu, dar tot pentru conformitate, adăugăm doar două din cele șapte demisii, așa cum au fost ele înaintate către președintele de ședință de Consiliu Local, de la Titu, din data de 18 ianuarie a.c., de către demisionari. Cea a consilierei ce nu fusese identificată în articol, inițial, și cea a consilierului ce ne-a semnalat inadvertența.
Datele problemei nu se schimbă, însă, radical.