ÎPS Nifon, reprezentantul BOR la UE

in Actualitate by
Banner

Deși funcționează de aproape 14 ani, puțini știu de existența Reprezentanței permanente pe lângă instituțiile Uniunii Europene, înființată de Biserica Ortodoxă Română (BOR) încă din anul 2005.

Încă și mai puțini știu cine este, acum, în fruntea acestei instituții!

Potrivit site-ului www.basilica.ro, organismul, care joacă rolul similar unei misiuni diplomatice, a devenit pe deplin operațional odată cu aderarea României la UE, în anul 2007,

Reprezentanța BOR are ca obiective principale monitorizarea politicilor și activităților instituțiilor europene în domenii de interes deosebit pentru Biserica Ortodoxă Română (politici sociale, educaționale, de mediu, drepturile omului, bioetică etc), dar și să informeze BOR și cetățenii cu privire la activitățile, politicile și proiectele UE.

În același timp, Reprezentanța ar trebui să asigure o comunicare eficientă, să promoveze și să dezvolte dialogului dintre BOR și instituțiile europene.

Reprezentanța BOR pe lângă instituțiile UE are și un președinte, în persoana ÎPS Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, care este secondat din poziția de vicepreședinte de Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale.

Banner