fbpx

Platformă de știri și opinii

Out de la Dinamo? Popa a ajuns falit

in Sport by
Banner

Caz incredibil în Liga I, și nu la orice echipă, ci la Dinamo, cu un dâmbovițean protagonist al unor episoade relatate în presa centrală de specialitate. Digisport, Prosport și Gazeta Sporturilor scriu că Daniel Popa (23 ani, ex – Chindia Târgoviște) s-ar fi împrumutat sume de ordinul miilor de euro la colegi, șefi și cămătari, pentru a juca la „păcănele”, fotbalistul ajungând acum într-o situație disperată, aceea de a refuza să intre pe teren la un joc oficial.

Am datorii foarte mari și nu mă pot concentra”, ar fi încercat să explice Popa decizia uluitoare dinainte de meciul cu U Craiova, câștigat de alb-roșii cu 3-0. Digisport și GSP avansează suma totală de 6.000 de euro a datoriilor pe care le-ar avea Popa din cauza jocurilor de noroc, însă sursele DB-sport spun că problemele ar fi mult mai mari: „Câteva mii de euro are doar la președintele David, a făcut o prostie mare de tot. A mai cerut și altora, în afară de ce a apărut astăzi în presă, sub pretextul unor probleme medicale deosebite în familie. Păcat de el, că a ajuns așa. Și la Târgoviște juca, dar sume mici, că nu avea salariu de 3.000 de euro, ca în Ștefan cel Mare”.

Anul trecut, în martie, Prosport a relatat că Popa s-a aflat într-un grup de jucători surprinși la cazino fix înainte de derby-ul cu FCSB. Clubul nu a luat măsuri la vremea respectivă.

Ghergu: Am discutat cu Popa acum câteva zile

Trecut pe linie moartă de Mircea Rednic chiar înainte de scandalul datoriilor, Popa a fost contactat de Chindia Târgoviște pentru revenirea pe Eugen Popescu. O confirmă chiar președintele dâmbovițenilor, Marcel Ghergu: „Acum câteva zile am vorbit cu el. Vă dați seama că acum nu mai putem lua vreo decizie, așteptăm să vedem ce se întâmplă la Dinamo, ce vor hotărî ei după ce vor analiza situația. Nu vreau să comentez prea mult în acest moment pe marginea subiectului. Spun doar atât: sunt unii care cum ies din Târgoviște își pierd mințile. Aveți mai multe exemple, chiar în ultima vreme„, a vorbit Ghergu, cel mai probabil cu bătaie la Denis Ispas, pus pe liber de Dunărea Călărași după o primă parte a campionatului extrem de slabă în tricoul echipei lui Dan Alexa.

Popa, descoperit de Anghelinu și distrus de „aparate”

În spatele poveștilor apărute astăzi în mediul online se află totuși ani de muncă și antrenamente în condițiile nu dintre cele mai bune. Daniel Popa a ajuns să joace în Liga a III-a după ce a fost recomandat de delegatul Severin Anghelinu patronului lui FCM Târgoviște, Ghiorghi Zotic, în vara lui 2012.

Popa evolua atunci la Atletic Fieni, în liga județeană. „Dacă nu puneam eu o vorbă bună, rămânea toată viața la Fieni”, se mândrea Anghelinu, înainte să treacă în neființă, în noiembrie 2014.

După doi ani de la mutare, Zotic a acceptat oferta Chindiei Târgoviște, co-proprietate și zero lei sumă de transfer.

În vara lui 2016, Chindia l-a cedat pe atacant la Dinamo, pentru 30.000 de euro, dintre care 15.000 de euro au ajuns la Zotic, la acea vreme  – ca și acum – proprietar al unei echipe din Liga a VI-a. „Suma reală ar fi fost un pic mai mare, trăiască prietenia dintre Dinamo și Chindia, dar nea Gică Zotic a fost mulțumit cu 15.000„, s-a cârcotit la momentul transferului.

350.000 de euro este cota de piață a lui Daniel Popa, plătit cu 3.000 euro pe lună de Dinamo.

Foto: gsp.ro

Distribuie pe
Banner

Ultimele stiri din Sport

Go to Top