Conducerea Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița (CATD) a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, finalizarea proiectului „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dâmbovița”.
Proiectul, cofinanțat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operațional Sectorial Mediu (POS Mediu) 2007-2013, Axa Prioritară 1, continuat prin „Fazarea proiectului «Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dâmbovița»”, Axa Prioritară 3, a beneficiat de o alocare de 583.826.645 lei fără TVA și a fost implementat în perioada 2010-2018.
Proiectul a prevăzut atât reabilitarea rețelelor de apă și canalizare cât și construirea de stații de epurare a apelor reziduale din aglomerările urbane (Târgoviște, Moreni, Găești, Titu, Pucioasa, Fieni) din județul Dâmbovița.
Cu o parte de cofinanțare (n.r. 8,8% din total) ce a s-a ridicat la suma de peste 55 milioane de lei, CATD a făcut un împrumut la BERD ce trebuie rambursat până în anul 2026. În momentul de față, nu există întârzieri la plata creditului, după cum spune directorul CATD, Adrian Dumitru (foto-centru).
Cea mai mare problemă a abonaților CATD, din județul Dâmbovița, rămâne, în continuare, prețul plătit lunar, pentru facturile emise de Companie. Directorul CATD spune că prețul apei potabile nu va crește în anul 2019. Factura are în componență două segmente, apa potabilă și canalizarea ce, în cazul CATD, sunt tarifate în felul următor:
4,15 lei/mc (inclusiv TVA de 9%) -apa potabilă
4,27 lei/mc (inclusiv TVA de 19%)- canalizare
Din această perspectivă, în ceea ce privește strict tariful perceput pentru apa potabilă, spune directorul CATD, județul Dâmbovița se situează pe locul 17 la nivel național, într-un clasament al prețului la apă perceput de fiecare dintre cei 46 de operatori regionali, din domeniu, din România.
În 2019, spune Adrian Dumitru, în Dâmbovița prețul apei potabile, livrate de CATD către consumatori, va rămâne neschimbat.