Într-o conferință de presă, PNL Dâmbovița, am putea spune noul PNL Dâmbovița, având în vedere identitatea celor ce au luat cuvântul, a transmis în ce nu crede.
În primul rând, PNL-ul nu crede în PSD. Aparent nimic nou și, totuși, dacă e să ne aducem aminte de USL, parcă au fost și vremuri „bune” când tot PNL-ul de acum (la PNL Dâmbovița mă refer) era în stare să jure, cu o mână pe Constituție și alta pe Biblie, că social-democrații dâmbovițeni sunt cei mai de încredere parteneri. O tempora…
PNL-ul de acum, PNL Dâmbovița, declară că nu mai crede în PSD.
Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița, vorbind despre posibilitatea de a înclina, prin votul consilierilor liberali, balanța votului, la o eventuală solicitare de schimbare a președintelui de Consiliu Județean:
„Nu intrăm în acest scandal.(…) Nu vom participa la acest vot (…) E posibil să stăm în sală și să nu participăm la vot. Pe ce considerent? Indiferent cine va veni va fi la fel”
În al doilea rând, PNL Dâmbovița nu crede nici în…PNL Dâmbovița. La aceiași conferință de presă, am aflat, nu că aici ar fi fost vorba de vreo noutate, că, în mai bine de doi ani de mandat, consilierii județeni ai PNL Dâmbovița nu au avut nicio inițiativă, pentru vreun proiect de hotărâre. De ce?
Gabriel Plăiașu, consilier județean PNL Dâmbovița:
„Pentru faptul că nu avem majoritatea necesară ca să trecem aceste proiecte (…) Ei, uite că nu ne-am gândit la treaba asta, că-i vom convinge (n.r. pe cei de la PSD) prin ceea ce le propunem.”
În al treilea rând, PNL Dâmbovița nu crede nici în alții. Tot Virgil Guran o afirmă, comentând cele mai recente sondaje de opinie, în care, la intenția de vot, PNL-ul a „intrat la apă” cu vreo câteva procente, față de precedenta sondare, tot din 2018: „Eu cred în sondaje doar în preajma alegerilor (…) Nu suntem în scădere, în momentul de față. Suntem conștienți că în Dâmbovița nu stăm foarte bine(…).”
Cu așa doză de „încredere” rămâne de văzut dacă, la viitoarele alegeri, PNL Dâmbovița se va mai prezenta la alegeri. Noroc că pe buletinele de vot partidul va figura oricum. Rămâne de văzut câtă încredere publică va genera neîncrederea și inacțiunea, contabilizată până acum. În rest, numai de bine.