fbpx

Platformă de știri și opinii

Fondurile suverane, pușculiță pentru PSD

in Parlament by
Banner

PSD încearcă o nouă preluare ostilă a activelor performante ale statului, este de părere senatorul PNL Iancu Caracota. El mai spune, într-o declarație politică, că Liviu Dragnea dorește inițierea unei Ordonanțe de Urgență prin care fondurile suverane vor deveni pușculițe de partid pentru PSD:

“La sfârşit de an, Dragnea vrea să facă un cadou grupului său de interese economice! De data aceasta, Dragnea încearcă fentarea Curţii Constituţionale prin emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă care să reglementeze cadrul general de înfiinţare a unor fonduri suverane.

Pentru că Ordonanţa are putere de lege până ce este aprobată sau respinsă de Parlament, scopul lui Dragnea este acela ca proiectul de lege referitor la OUG să rămână blocat în Parlament pe termen nelimitat. Astfel, Fondurile Suverane de Investiţii ce vor fi înfiinţate prin Hotărâre de Guvern, în baza OUG adoptate zilele trecute, îşi pot începe activitatea nestingherite fără a putea fi atacate la CCR, controlând şi gestionând bugete imense.

Prin aceste Fonduri, toate activele performante ale statului vor ajunge la mâna Guvernului Dragnea – Dăncilă, care va numi la conducerea acestor instituţii oameni obedienţi cu scopul de a controla, în interes de grup, beneficiile financiare ale acestor Fonduri. Aceste instituţii vor deveni astfel o puşculiţă de partid pentru Dragnea!

Companiile de stat pe care PSD vrea să le controleze discreţionar însumează active de miliarde de lei. De aceea, în calitate de senator al României, voi analiza – împreună cu colegii mei – viciile de neconstituţionalitate ale acestei Ordonanţe, având în vedere că în luna iulie a acestui an CCR, la sesizarea PNL, a luat deja o decizie de neconstituţionalitate pe legea lui Dragnea de înfiinţare a Fondului Suveran de Investiţii”, scrie Iancu Caracota în declarația politică.

Banner

Ultimele stiri din Parlament

Go to Top