DJ 713- Redeschis (parțial) circulației auto

in Actualitate by
Banner

E mai simplu dar, în același timp, destul de riscant a vă încumeta, în continuare, la un voiaj auto către cabanele din zona montană a județului Dâmbovița. Asta pentru că, ca un cadou de „Centenar”, Drumul Județean 713 a fost redeschis circulației auto începând cu data de 1 decembrie. Nu în totalitate,  pentru că de la km 16.00 la km 20.00 artera nu este practicabilă, decât cel mult pentru împătimiții de aventuri extreme. Artera reprezintă una dintre cele două variante de acces către zona Padina-Peștera ( alături de DJ 714, un drum ce la capitolul reabilitare este, de decenii, doar la stadiul de promisiune).

Conform unei hotărâri a Consiliului Județean Dâmbovița:

„Sectorul DJ 713, limită județ Prahova (cota 1000) – Cabana Cuibul Dorului – Șaua Dichiului – intersecție drum spre Cabana  Piatra Arsă, km 0+000-16+000,  a fost recepționat la terminarea lucrărilor de reabilitare și modernizare cu adoptarea H.C.J. Dâmbovița nr. 299/28.11.2018. Drumul va fi accesibil însă doar cu restricții de circulație, în perioada 1Noiembrie-30 Aprilie.”

Mașinile peste 5 tone nu vor avea acces pe acest traseu. De asemenea, ansambluri de autovehicule cu o lungime mai mare de 12 m nu au acces pe acest traseu, iar limita de viteză este de 30 km/h pe anumite porțiuni.

Restricțiile nu sunt valabile pentru mașinile M.A.I., M.Ap.N., Serviciul de ambulanță, Salvamont și R.N. a Pădurilor „Romsilva.

Traseul, redat circulației auto, este important, în special pentru județul Dâmbovița, în condițiile în care atât DJ 713 cât și DJ 714, singurele drumuri ce permit accesul în zona turistică Padina-Peștera, au fost fie închise, fie sunt cu restricții majore. DJ 714 rămâne în continuare aproape imposibil de parcurs, pe anumite porțiuni, în special pe perioada de iarnă, din cauza căderilor de pietre și a eroziunii laterale, traseul neprezentând siguranță.

Banner