fbpx

Platformă de știri și opinii

Dep. Lupescu (USR): PSD ne leagă de glie

in Parlament/Politică by
Banner

Declarațiile iresponsabile ale unor miniștri din Guvernul Dăncilă inflamează societatea.

Intenția lui Teodorovici, ministrul Finanțelor, de a îngrădi dreptul românilor de a munci în străinătate, ca și propunerea d-nei Pintea ministru al Sănătății, de a-i obliga pe medicii rezidenți să lucreze un număr de ani în țară,  pun paie pe focul ce arde mocnit, al nemulțumirilor față de prestația, în cel mai fericit caz criticabilă, a cabinetului condus de Viorica Vasilica Dăncilă.

După valul de furie stârnit de declarațiile celor doi reprezentanți ai PSD, printre românii din străinătate sau în breasla medicilor, au început să curgă reacțiile și dinspre sfera politică. Evident, din zona opoziției.

Dumitru Lupescu, deputat USR de Dâmbovița, critică, într-un mesaj difuzat pe facebook, ceea ce numește intenția PSD de a-i lega de glie pe români.

Parlamentarul USR acuză puterea de la București că încalcă, cu bună știință, normele UE în materie, în încercarea de a controla, în interes electoral, mișcarea forței de muncă din România către Europa.

”PSD încalcă legile Uniunii Europene cu privire la libera mișcare și vrea să ne interzică liberul acces de a munci oriunde în Europa, locul de unde românii pot afla ce înseamnă un trai decent, civilizat, fără grija zilei de mâine.

PSD știe că niciun diasporean nu votează cu ei, așa că încearcă să transforme România într-o feudă roșie unde PSD decide cine are dreptul să plece ori să rămână. Astfel de legi ar fi evident neconstituționale, iar eu sunt pregătit să lupt pentru dreptul românilor la libera circulație, în cazul în care declarațiile celor doi miniștri PSD se transformă în legi.

Vrem ca românii să muncească în România, însă putem face asta doar prin dezvoltarea economică durabilă și renunțarea la incompetenții plantați de PSD în vârful statului, nu prin legi care să interzică libera circulație în Europa. Dâmbovițenii vor rămâne în România când se vor simți respectați aici, când vor exista condiții decente în spitale, vor circula pe drumuri moderne, iar copiii noștri vor învăța în școli bine dotate.

Nu vom lăsa PSD să ne lege de glie”, punctează Dumitru Lupescu dep. USR de Dâmbovița, în mesajul său

Banner

Ultimele stiri din Parlament

Go to Top