fbpx
prediksi bola hari ini Pascol4d Pascol4d Pascol4d bandar togel terpercaya 2023 rtp pascol4d rtp gacor pascol4d Pascol4D Pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d Pascol4d bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto MICIN4D KARI4D pascol4d

Platformă de știri și opinii

xe tải chenglong 9 tấn

Țuțuianu – Revocat din postul de „vice” la Senat

in Analize/Politică by
Banner

Lupta PSD contra Adrian Țuțuianu continuă și pe frontul parlamentar. După ce a pierdut calitatea de membru al PSD (conform deciziei CEx-lui Național), președinția PSD Dâmbovița (înlocuit de Rovana Plumb), a venit momentul în care Țuțuianu a pierdut și postul de vicepreședinte al Senatului.

Nu este neapărat o surpriză, atâta timp cât PSD-ul a rămas, declarativ cel puțin, alături de Liviu Dragnea și, pe cale de consecință, împotriva lui Țuțuianu.

În Senatul României, unde PSD-ul are majoritate de unul singur (70 de voturi teoretic, 69 fără A.Țuțuianu) s-a votat debarcarea lui Țuțuianu din funcția de vicepreședinte al Senatului.

„În şedinţele Biroului permanent şi Comitetului grupurilor parlamentare de astăzi, grupul parlamentar PSD a prezentat solicitarea formulată potrivit art. 32 alin. 3 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor referitor la constatarea încetării de drept a statutului de membru al Biroului permanent şi de vicepreşedinte al Senatului a domnului senator Adrian Ţuţuianu, ca urmare a retragerii sprijinului politic. Luăm act de această solicitare şi urmează să ne exprimăm votul cu privire la constatarea încetării de drept a statutului de membru al Biroului permanent”, a declarat, înainte de vot, preşedintele de şedinţă Claudiu Manda.(foto)

Votul a fost cât se poate de clar:

Adrian Ţuţuianu a fost revocat miercuri, în plen, din funcţia de vicepreşedinte al Senatului, cu 53 de voturi „pentru”, 9 „împotrivă” şi 14 abţineri,(76 de voturi, în principiu PSD+ALDE).

În locul lui Adrian Țuțuianu a fost votat șeful PSD Argeș, Șerban Valeca (foto). Valeca a fost propus de grupul parlamentar PSD şi ales cu 67 de voturi „pentru”, 6 „împotrivă” şi şase abţineri (79 de voturi).

De remarcat este faptul că votul a fost electronic, deci, în principiu, susținătorii lui Adrian Țuțuianu, în cazul în care existau, s-ar fi putut împotrivi debarcării acestuia din funcția de „vice” al Senatului.

Totuși, prin debarcarea lui Țuțuianu , PSD-ul pierde teoretic majoritatea, pe care o putea face singur în Senat (70 de voturi). Cele 67 de voturi obținute de Valeca la momentul învestirii fiind concludente, din acest punct de vedere. Așadar, cel puțin pe hârtie, în Senat PSD fără ALDE nu mai are majoritate. 

Banner

Ultimele stiri din Analize

Go to Top