Facultatea de Științe Economice a Universității „Valahia” din Târgoviște a organizat în perioada 16 și 17 noiembrie 2018 conferința internațională „Global Interferences of Knowledge Society”.
Conferința a reunit peste 130 de specialişti din zece ţări (Algeria, Bosnia-Hețegovina, Bulgaria, Camerun, Chile, Croația, Franța, Grecia, Maroc și România). Pe parcursul celor două zile au fost dezbătute peste 70 de rapoarte științifice în cadrul ședințelor plenare și a secţiunilor tematice. Conferința s-a bucurat de sprijinul unor instituții și organizații internaționale: Agence Universitaire de la Francophonie (AUF), Association Internationale des Economistes de Langue Française (AIELF), Institut CEDIMES France, dar și de susținerea asociațiilor științifice și profesionale naționale și locale (AFER, SAMRO, AVES, Asociația Absolvenților UVT), a Consiliului Județean Dâmbovița, a Raiffeisen Bank și BCR.
Conf. univ. dr. Cristina Ștefan, prorector al Universității „Valahia” din Târgoviște, a subliniat că „la împlinirea centenarului este important să înțelegem că țara trebuie să meargă înainte, că accesul la informație, la cunoaștere trebuie să fie facil”. Aceasta și-a încheiat discursul cu un citat aparținând lui Albert Einstein: „Ceea ce faci pentru tine moare odată cu tine, ceea ce faci pentru alții, rămâne pentru eternitate”.
„Facultatea de Științe Economice de cel puțin 26 de ani a creat tradiție la Târgoviște. Asistăm la o întreagă perioadă de manifestări cu impact național și internațional. Titlul conferinței este unul generos – Interferențe globale în societatea cunoașterii, în condițiile în care peste tot se vorbește de globalizare, de multiculturalism, de multilingvism. Astfel de manifestări sunt de bun augur”, a spus prof. univ. dr. Constantin Pehoiu, președintele Senatului universitar.
Excelența Sa Domnul Mile Vasic, Ambasadorul Bosniei și Herțegovinei la București, a mulțumit pentru invitație și a reliefat importanța conferinței, care oferă ceva nou, un altfel de mod al cunoașterii care aduce beneficii societății.
Domnul prof. univ. dr. Nicolae Istudor, rector al ASE București și președinte al Asociației Facultăților de Economie din România, a vorbit celor prezenți despre menirea universităților și despre oprirea exodului de specialiști peste graniță. De asemenea, le-a oferit tinerilor îndemnul de a nu se opri din a cerceta, și nu doar teme teoretice, ci să vină cu soluții aplicative, punctuale pentru anumite organizații economice.
Biroul imagine și comunicare, Universitatea „Valahia”