Aflat în Târgoviște, la o întâlnire cu presa, cel puțin așa se „zvonește” prin târg, continuatorul lui Traian Băsescu la șefia PMP Eugen Tomac (foto) a vorbit, preț de un ceas, despre actuali și foști președinți. De stat (Băsescu sau Iohannis) sau de partid (Dragnea). Mă rog, tot un fel de stat. Partidul-stat.
Într-un discurs ce, inițial, părea conceput doar pentru a sublinia ideea că PMP-ul încă mai există și contează în Parlament (chiar dacă în Senat, nu mai funcționează ca grup, iar dacă „anunțurile” de racolare se adeveresc, în curând cu aceiași soartă și la Camera Deputaților), ulterior Tomac a pus și câteva „ștampile”. Fără comentarii inutile, iată câteva dintre ele:
Despre Klaus Iohannis:
„Iohannis n-a știut să-și joace rolul în istorie. La președintele Iohannis e foarte greu sa spui < asta e o inițiativă, care a plecat de le Iohannis>. E foarte greu să spui ceva, de cineva care tace.”
Despre conflictul Dragnea-Țuțuianu:
„(…) modul brutal în care a acționat Dragnea arată disperare (… )modul cum l-a executat (n.m. pe Țuțuianu) arată a disperare. Una este să iei pe cineva dintr-un județ să-i spui <bă, nu ai făcut niciodată perfomanță>, dar (…) să te miști în direcția asta, cu asemenea brutalitate, arată a disperare(…) A vrut să dea un semnal și pentru alții mai slabi, că, dacă a reușit pe unul cu peste 60% să-l pună în această situație(… )Asta afectează și județul în mod direct (n.r. județul Dâmbovița) Noi (n.r. PMP), ne vedem de drumul nostru(…)”.
Despre Traian Băsescu (fără a folosi numele, dar subînțeles ca fiind o idee venită din direcția fostului președinte):
„Unirea (n.m. dintre România și Republica Moldova) se va produce în maxim șapte ani de zile(!!!)”
De ce nu șase, zece sau la 1 decembrie 2018? Din păcate Tomac, Eugen Tomac, nu a precizat.
De fapt, așa cum am promis… fără alte comentarii.