fbpx

Platformă de știri și opinii

Maricescu achitat în primă instanță

in Administrație by
Banner

Primarul comunei Aninoasa, Constantin Maricescu, poate răsufla ușurat măcar pentru o perioadă de vreme. A scăpat, deocamdată, de acuzația de complicitate la furt și sprijinire a unui grup infracțional organizat dintr-un dosar instrumentat de DIICOT Dâmbovița.

Dosarul, demarat în decembrie 2013, a făcut vâlvă la vremea respectivă, prin faptul că între inculpați (14 la număr) se afla atât un primar, Constantin Maricescu, cât și mai multe cadre ale M.A.I. Concret, era vorba de sustragerea și valorificarea unor conducte de transport produse petroliere, ce aparțineau SC PETROTRANS SA PLOIEŞTI, SC OMV PETROM SA ASSET 6 MUNTENIA CENTRAL și SC CONPET S.A, conducte ce traversau județul Dâmbovița, pe raza localităților Bucșani și Șotânga.

După aproape patru ani de judecată, Tribunalul Dâmbovița, în data de 05.11.2018, a dat o primă sentință în acest caz. Mai mulți dintre cei 14 inculpați au fost  sancționați cu ani grei de pușcărie și cu plata unor despăgubiri către păgubiți (societățile amintite anterior). În ceea ce îl privește pe Constantin Maricescu (foto), sentința Tribunalului Dâmbovița a fost următoarea:

„Conform art. 396 alin. 5 Cod procedură penală, raportat la art. 16 alin.1 lit. b) teza I Cod procedură penală, dispune achitarea inculpatului MARICESCU CONSTANTIN, pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art.7 din Legea nr.39/2003 şi art.26 rap. la art.208 alin.1-209 alin.1 lit.”a”, ”e”, „g” şi alin.4 Cod penal, cu aplicarea art.41 alin.2 Cod penal, art.33 lit.a Cod penal.”

Constantin Maricescu este singurul ce a scăpat fără nicio sancțiune, în acest proces. Procesul va continua pentru că atât DIICOT Dâmbovița cât Dumitru Nica Gheorghe și Dumitru Nica Constantin (doi dintre inculpați) au făcut apel la această sentință inițială (fond).

Banner

Ultimele stiri din Administrație

Go to Top