fbpx

Platformă de știri și opinii

PSD a ales… Dragnea.Țuțuianu e „out” din partid

in Analize/Politică by
Banner

Așa cum cei mai mulți anticipau, CEx-ul Național al PSD a decis eliminarea din partid a doi dintre contestatarii lui Liviu Dragnea. Este vorba despre secretarul executiv al partidului, Marian Neacșu și de liderul PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.

Înregistrările de la ședințele PSD Dâmbovița, din care de remarcile ironico-defăimătoare ale lui Adrian Țuțuianu nu a scăpat aproape nimeni dintre colegii din conducerea partidului, au fost prea mult pentru CEx-ul Național PSD care, cu cu un vot de 53-9, a decis demiterea din partid a lui Adrian Țuțuianu. Acesta a declarat că va contesta decizia CEx-ului, inclusiv în instanță, dar este evident că nu crede foarte mult în reușita demersului, atâta timp cât, imediat după excludere, la „cald”, a afirmat că pentru el va urma o „perioadă de pauză”.

În organizația PSD Dâmbovița vestea a fost resimțită ca un adevărat șoc. Pagina oficială (foto), de pe o rețea de socializare a PSD Dâmbovița, a titrat:

„Senatorul Adrian Țuțuianu, vicepreşedinte PSD, a fost exclus din partid prin votul Comitetului Executiv Naţional, la exact 20 de ani de când a devenit membru. Acesta a afirmat, după excludere, că va contesta decizia CExN pe căile statutare.” 

Un anunț ce a stârnit comentarii, în marea lor majoritate, negative, la adresa liderului (n.m. deja fost lider) PSD Dâmbovița. (fotoexemplu, comentarii facebook, PSD Dâmbovița)

Ulerior a venit și reacția mai articulată, după ce șocul inițial a fost absorbit (deocamdată efectele acestei acțiuni, absorția șocului, nu sunt vizibile, tehnic vorbind, dar cel mai probabil acestea vor apărea, precum echimozele pugilatului).

Constantin Ana (foto), primarul PSD al Pucioasei, a fost primul care a recționat.

„Probabil că ne vom strânge toți primarii PSD și vom vedea încotro să o luăm. Adrian Țuțuianu, în ciuda a ceea ce spun unii și alții, are încă susținerea aproape în totalitate a primarilor PSD Dâmbovița. (…)Mai departe vom vedea.”

De aici, de remarcat ar fi acel „aproape în totalitate”, de astăzi , ce mâine poate deveni o… minoritate nesemnificativă.

Cum Adrian Țuțuianu, prin demiterea din partid, pierde șefia PSD Dâmbovița, interimarul a fost anunțat aproape imediat, după anunțul de la CExN, de Radu Popa, ex deputat, fost membru al PSD Dâmbovița. Acesta a anunțat că Rovana Plumb (foto), ministru al Fondurilor Europene și ministru interimar al Educației, va prelua frâiele organizației. Anunțul a fost confirmat chiar de Rovana Plumb la un post de televiziune. Este de remarcat că cea care a contestat practic unanimitatea susținerii de care se bucura în BPJ-ul dâmbovițean Adrian Țuțuianu este opțiunea PSDragnea pentru preluarea șefiei organizației din Dâmbovița.

Tot ca o ironie a sorții poate fi catalogată și o altă reacție a liderului PSD Liviu Dragnea, venită în urma CEx-ului național, ce poate fi denumit, de acum înainte: „CEx-ul de demitere a lui A.Țuțuianu, din PSD”.

Liviu Dragnea a precizat că în ceea ce privește decizia partidului, pentru nominalizarea la șefia ASF (amănunte aici) s-a decis, în cadrul CEx-lui, susținerea lui Leonardo Badea (foto), fostul deputat PSD de Dâmbovița ce a renunțat la postul de parlamentar, pentru cel de șef interimar al ASF.

Mai importantă, și aici, este „nuanța”, precizată apăsat totuși de Dragnea. „Eu îl susțin pe Viorel Ștefan (n.m. a doua nominalizare a PSD ,pentru postul de la ASF), dar așa a decis CEx-ul. E complicat, pentru că este o problemă de moralitate, în cazul lui Leo Badea” (n.m. pentru că renunțat la un mandat de deputat primind asigurări de la colegii din PSD că va fi susținut pentru postul de titular la ASF). Decizia finală va fi luată de de parlamentarii PSD ce vor acorda votul lor pentru acest post.

Banner

Ultimele stiri din Analize

Go to Top