Din ciclul „Ce-a mai făcut parlamentarul tău”, „premiantul” săptămânii, dacă ar fi să acordăm premii pentru așa ceva, ar fi, în Dâmbovița cel puțin, deputatul USR (n.m. de Dâmbovița, evident) Dumitru Lupescu.
Pentru cei ce nu au sesizat, încă, ironia, trebuie spus că am folosit această formulă introductivă, pentru a fi în „ton” cu gestul, de o ironie tristă, făcut de deputatul Dumitru Lupescu.
După cum chiar acesta precizează, prin intermediul paginii personale, de pe o rețea de socializare(foto):
„Anual, la 17 octombrie, toate țările membre ale ONU sărbătoresc Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei.Cu această ocazie am decis ca Ziua pentru eradicarea saraciei să o acord persoanelor fără adăpost.
Aceasta zi a fost marcată, anul acesta, prin vizita unui grup de persoane dambovitene adulte, aparținând acestei categorii vulnerabile, la Parlamentul României.”
Am folosit exact cuvintele deputatului (neintervenind asupra lor) mai puțin link-ul către un articol de presă, către care Dumitru Lupescu(foto) îndeamnă, și unde există precizări suplimentare, în sensul în care se anunță că 20 de sărmani, fără casă, din „parohia” deputatului, au fost plimbați la București (cazare,masă și transport, plus un tur de Parlament) prin generozitatea financiară a alesului dâmbovițean.
Fără malițiozitate gratuită (n.m. cu toate că e greu), este imposibil de ignorat faptul că USR-ul, partid vehement declarat împotriva „demagogiei ieftine” și a „politicianismului de duzină”, recurge tocmai la arsenalul adversarilor, în bătălia politică.
Trecând peste minore „inadvertențe tehnice” (n.r. în fotografia ce însoțește anunțul gestului apar doar vreo 17 persoane și din categoria „homeless” este greu de crezut că fac parte chiar toți, dată fiind imaginea de ansamblu și amănuntul că, totuși, suntem în România) ar mai fi poate de remarcat un lucru.
Cum să iei 20 de persoane fără casă (presupunem că e așa) și „gestul suprem”, pentru care aștepți să primești aplauze, eventual electorale, să fie acela să îi duci să le arăți cea mai mare casă, din România? (tristă ironie)
În limbaj colocvial, neacademic: Ca să ce?
Să vadă „oropsiții sorții” în ce casă mare și frumoasă, ai ajuns, tu, „alesul neamului”?
Pronostic electoral: Tot înainte „tovarăși”! Până la un cvasigeneral „Înainte era mai bine” mai e un pas.