Până și clerul s-a săturat de ei!

in Actualitate/Opinii by
Banner

Cele mai comune acuze aduse actualei puteri social-democrate ar fi că a dus țara în pragul falimentului și a înfeudat județul Dâmbovița (și altele, dar ne interesează ocina noastră, deocamdată), sărăcindu-l până la sapa de lemn, transformându-l într-o satrapie supusă voinței unui singur om care taie și spânzură după bunul plac.

Mai nou, PSD reușește să își atragă furia celor pentru care valorile și tradiția nu sunt doar sloganuri de campanie.

Non combat-ul de la Referendum, unde liderii PSD au mimat că susțin  consultarea populară pentru definirea fără echivoc a familiei, nu a fost doar un accident. De fapt, PSD a trădat, cum acuza, deunăzi, o înaltă față bisericeasca. De fapt, liderii PSD, cu senatorul Adrian Țuțuianu în frunte, au dat dovadă de un cinism greu de cuprins cu gândul, reușind pentru o vreme să abată atenția vulgului de la problemele grave create de guvernarea girată de ei.

Până mai ieri, liderii PSD erau capabili să se închine și la stâlpii de telefon, din pricina unei vagi asemănări cu simbolul creștin – crucea – doar-doar vor mai prinde câteva voturi de la cei pentru care credința, valorile creștine, tradiția moștenită de veacuri, nu reprezintă monedă calpă.

Acum, când OUG a Cabinetului riscă să inflameze din nou opinia publică, Țuțuianu & Co lovesc din nou în Biserică, sperând că segmentul cel mai vocal din opoziția anti-PSD, respectiv neo-marxiștii USR, militanții  pro-lgbt și ”haștag”-iștii se vor repezi asupra momelii ce le este aruncată de strategii social-democrați, abătând (din nou) atenția de la modul grosolan în care Guvernul încalcă legile și Constituția.

Consiliul Județean Dâmbovița, condus de atotputernicul Adrian Țuțuianu prin intermediul unor oameni de paie, a tăiat finanțarea pentru o serie de lucrări la parohiile din județ, finanțare cuprinsă în bugetul pe anul în curs cu destinație pentru diverse șantiere care se află în derulare. Suma (200.000 de lei pentru tot județul!) este ridicolă, raportată la bugetul instituției.

De fapt, spun surse din PSD, Baronul Ot Micloșani s-ar fi supărat, nevoie mare, că Biserica nu răspunde la comenzile lui(!), așa cum este obișnuit să i se plece la picioare toate instituțiile – a se vedea și scandalul (rapid) înăbușit al înregistrării cu Țuțuianu care anunța că va chema la ordine șefii poliției județene! În plus, profitând de ignoranța unora și de ura așa-zișilor progresiști față de Biserică, o instituție ”retrogradă”, ”de Ev Mediu” – conform declarațiilor acestora – liderii PSD -iști locali au pornit o ofensivă fără precedent împotriva BOR.

Acțiunea feroce a social-democraților ar avea mai degrabă drept obiectiv compromiterea clerului, astfel încât acesta să nu mai reprezinte o voce ascultată de popor – popor care ar fi astfel mai ușor de manipulat la alegeri, cred liderii PSD.

Indiferent care sunt resorturile campaniei declanșate de PSD împotriva Bisericii și a clerului, cert este că în Dâmbovița, chiar dacă se va întoarce creștinește celălalt obraz, oamenii vor afla ce se întâmplă. Și nu de la politicieni, ci de la cei pe care îi respectă și pe care îi urmează întru credință.

În deruta ce a urmat invalidării Referendumului – care a fost sabotat de toți politicienii, din motive lesne de înțeles, dar deloc onorabile – o singură voce s-a ridicat și a spus lucrurilor pe nume.

Ionuț Ghibanu, vicar eparhial, care nu a ezitat să pună degetul pe rană, vorbind și de trădarea liderilor politici dar și de obligația oamenilor Bisericii de a îndrepta propriile greșeli, pentru a-i întoarce pe oameni alături de Biserică.

Marți, după ședința CJD în care s-a consumat un episod pe cât de penibil, pe atât de îngrijorător – la urma urmelor, oamenii de paie ai grofului roșu transformă bugetul public în pușculiță de partid, din care dau sau taie finanțări după bunul plac – aceeași voce s-a făcut auzită.

Într-un mesaj distribuit pe pagina personală de Facebook, Ionuț Ghibanu acuză impostura, fățărnicia și minciuna, arme la care lideri vremelnici (s.n.) recurg, fără a se împiedica de amănunte cum ar fi onoarea, cuvântul dat, morala sau responsabilitatea față de cetățenii pe care pretind că îi reprezintă.

Chiar dacă mesajul vicarului eparhial nu este unul cu conținut politic, nu e greu de constatat că multe dintre nemulțumirile societății civile reverberează în sânul Bisericii: ”…este inadmisibil să mai tolerăm astfel de persoane!, spune la un moment dat Ionuț Ghibanu. Și este imposibil să nu vezi că nemulțumirea prelatului este aceeași care încearcă o bună parte a populației, sastisită de ignoranța, aroganța, fățărnicia unor lideri de mucava, giranți ai celei mai catastrofale guvernări din ultimii 28 de ani.

”PÂNĂ UNDE VOR MERGE UNII? AȘA REPEDE AU ÎNCEPUT SĂ ATACE BISERICA?”, întreabă Ionuț Ghibanu și continuă: ”Astăzi am trăit niște momente pe care nu mi le mai imaginam. Am fost indus în eroare de cel care conduce destinele județului, din punct de vedere administrativ. 
Și nu este prima oară! Am crezut, totuși, că după prima discuție, nu se va mai întâmpla. Iată că m-am înșelat, din nou!
Oare de ce unora le este greu să spună că unele lucruri nu se pot realiza? Oare de ce se ascund în spatele altor lideri și lasă impresia că li se impune? Oare de ce unii lideri, ajunși prea devreme, sau prea târziu, în funcții de o importanță colosală pentru dezvoltarea acestui județ nu pot spune adevărul? Este inadmisibil să mai tolerăm astfel de persoane!

De curând am scris despre nevoia de a avea unitate și armonie, despre nevoia de avea lideri cu o moralitate înaltă și despre alte probleme care mă frământă. Se pare că dumnealui nu a vrut să mă lase să cred că ne putem schimba. 

Dacă ordonatorul principal de credite crede că situația financiară a Consiliului Județean Dâmbovița se va îmbunătăți după ce a tăiat 200.000 lei de la mai multe parohii, care puteau primi până la 10.000 lei, în acest an, pentru diverse șantiere care se află în derulare, se înșeală (părerea mea). 

Și până la urmă nu era o problemă faptul că a tăiat din bani, pentru că întotdeauna am înțeles când nu se poate executa întregul buget, dar când ești asigurat că situația va rămâne așa cum era și vezi că ești indus în eroare, ce să mai crezi?

Sunt în Dâmbovița de 20 de ani și am discutat cu mulți primari și președinți ai C.J.D., dar niciodată, absolut niciodată nu am fost mințit. Dacă Dumnezeu îmi va da sănătate, probabil, voi discuta cu mulți alți președinți de acum înainte.

Vă reamintesc tuturor ce am scris de curând și văd cât este de actual: DESPRE AROGANȚA ȘI SMERENIA UNOR LIDERI

Spectacolul acestor zile ne-a oferit experiența cunoașterii, probabil pedagogice, a aroganței și a atotștiinței unor lideri ce par a cunoaște totul.

Rivalizând la infailibilitate cu alții, din alte locuri și din alte timpuri, întunecate pentru unii, creează impresia că țin totul în mână, că au prevăzut totul și că orice eșec nu-i decât o victorie și o datorie împlinită. Nu acceptă argumente de niciun fel, nici că greșesc și nici că pot primi sfaturi de la alții. 

Din nefericire, aceștia, izolați în teribila închisoare a propriei minți și proiecții a realității, pierd contactul cu concretul vieții și uită că măreția unui om constă chiar și în erorile pe care le face, dacă din ele învață ceva și dacă acceptă că o eroare sau o greșeală, deși amară, poate constitui o trambulină pentru proiecte noi, mărețe și mai ales care să implice și contribuția altora, care cu prietenie, bunăvoință și energie nouă le arată realitatea faptelor. Smerenia de a accepta un sfat, un eșec sau o neputință de moment poate deveni gloria de neșters a celui ce știe să primească cu înțelepciune lecția unui eveniment. 

Cu prietenie și bunăvoință, în solidaritate și îngăduință, împreună, se pot descoperi noi și nebănuite căi de a sprijini propria comunitate și nevoile concrete ale semenilor noștri!”

Banner