În Dâmbovița, cel puțin, este tot mai evident că PSD-ul a ajuns la „tensiunea de rupere”.
Asta pentru că, dincolo de declarații și scrisori de susținere sau nu a lui Adrian Țuțuianu în războiul pe care acesta îl poartă (alături de alți câțiva colegi, nimeni nu mai știe exact câți) contra lui Liviu Dragnea, poziționările cu adevărat tranșante se fac pe facebook. Unul dintre ultimii intrați în luptă este primarul PSD al orașului Pucioasa, Constantin Ana.
Într-o scrisoare-răspuns la declarațiile fostului președinte al Consiliului Județean (încă membru PSD Dâmbovița) Alexandru Oprea, primarul Pucioasei, unul care după cum declară a avut destule „contre” cu Adrian Țuțuianu, afirmă, pe pagina personală de facebook, că îl susține pe Țuțuianu în disputa cu Dragnea.
În disputa în care a intervenit un alt fost social-democrat, Radu Popa (ce a renunțat la PSD în urmă cu trei ani, după cum declară), Constantin Ana își motivează un gest de revoltă împotriva PSD prin lipsa de reacție guvernamentală față de proiectele proprii, ale comunității pe care o conduce.
„Poate ca e mai bine sa plecam noi acasă și sa conducă alții. Pentru mine este o alternativa! Să depui 11 proiecte pe PNDL și să primești finanțare pentru unu singur?! Să primești jumătate din suma alocată pentru Gaești, de exemplu, să primești mai puțin bani decât 10 comune cu primar PNL, asta e tragic, nu altceva! Verificați vă rog!!! Doamna Dancilă a lansat la Congresul PSD din primăvara, printre cele 100 de măsuri, măsura 74 pentru susținerea stațiunilor balneare!!! De atunci am interpelat-o personal de 2 ori, pe ministrul Turismului, al Finanțelor, al Dezvoltării!!! Petiții în scris!!! De 6 luni nu primesc un răspuns! Liniște totală!”, spune Constantin Ana.
De remarcat este că, în Dâmbovița cel puțin, revolta față de Guvernul PSD-ALDE, venită chiar din partea primarilor PSD tinde să ia amploare. Chiar dacă există argumente ce pot justifica această recent descoperită „antipatie”, față de propriul Guvern, rămâne o întrebare (sau mai multe):
Nu era vorba de același Guvern și același partid și anterior momentului scrisorii celor trei (Țuțuianu, Stănescu, Firea)?
Promisiunile proiectelor, ca și făcute, nu erau lansate în spațiul public, de aceiași primari ce astăzi contestă capacitățile Guvernului, împreună cu „odele” de rigoare, pentru Partid și Guvern?
Nu cred că mai este nevoie de răspuns. Evident că la Pucioasa (Constantin Ana-primar, foto), frustrarea neîndeplinirii unor obiective, în lipsa banilor alocați din sacul ce acum nu mai pare fără fund al Guvernului (n.m. zecile de miliarde alocate din pix pe PNDL II), poate genera acest tip de reacție.
Dar nu era același Guvern (n.m. ca structură politică) și când a fost emisă Legea 153 a salarizării , ce a declanșat „nebunia” majorărilor salariale „fără număr” din sistemul bugetar administrativ?
O lege ce acum, la Pucioasa, după cum spune chiar primarul Constantin Ana, nu mai poate fi susținută și se va proceda la reduceri salariale?
” Salariile sunt foarte mari, sunt cheltuielile foarte mari cu salariile. Nu prea mă interesează pe mine ce fac restul colegilor din judeţ. Vă pot spune că Primăria Pucioasa încasează 5.600.000 lei din taxele locale şi am cheltuieli cu salariile de 6.000.000 de lei.”(declarație C. Ana pentru gazetadambovitei.ro).
Așa că rămâne o întrebare. Când a fost bun și când a fost rău Partidul (sau Guvernul actual) pentru social-democrați? De fapt, a fost „bun” sau „rău”?
Probabil că răspunsul, dacă va veni vreodată unul, va fi furnizat, ținând cont de tendințe, tot pe rețelele de socializare.