Vicarul I. Ghibanu, apel la unitate

in Actualitate by
Banner

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, vicarul Arhiepiscopiei Târgoviștei, Ionuț Ghibanu, consideră că este nevoie de „unitate și armonie”.

„Referendumul recent a fost un moment de polarizare a opiniilor și a alegerilor noastre. Cu această ocazie, așa cum am văzut, au fost încercate prietenii, alianțe, alegeri, opinii…
Dincolo de toate acestea, cu toții simțim nevoia de UNITATE și credem că, dincolo de ceea ce ne desparte, există ceva ce ne unește, ROMÂNIA. Suntem români și ne aflăm în Anul Centenar al Marii Uniri. 
Cred că, până la urmă, nu a pierdut și nu a câștigat nimeni decisiv. Cu toții am înțeles că ne lipsește cultura dialogului, a respectului, a evitării manipulărilor de orice fel și, mai presus de toate, solidaritatea, ARMONIA și UNITATEA.
Să lăsăm ura, supărarea, dorința de revanșă și orice de acest fel în urmă! Suntem creștini și trebuie să reflectăm lumina lui Hristos, cât mai curat și cât mai adevărat celor de lângă noi.
Dincolo de ceea ce ne desparte, Dumnezeu Cel Atotmilostiv și Atotiubitor trebuie să ne unească. Să ne stârnească a contribui și mai intens la zidirea unui prezent și a unui viitor mai bun, mai drept și mai frumos pentru toți!
Împreună, unul pentru celălat și nu unul contra celuilalt, vom reuși! Sper din tot sufletul!”

Sursa: Facebook Ionuț Ghibanu

Banner