fbpx

Platformă de știri și opinii

A. Țuțuianu, reacții după Referendum

in Actualitate by
Banner

La trei zile după încheierea Referendumului, președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, vine cu precizări despre scrutinul din 6-7 octombrie.

„Am asistat în ultimele zile la o serie de declarații cu privire la rezultatele Referendumului. Câteva precizări:

  1. Sunt onorat că am putut să susțin, alături de cetățenii din județul Dâmbovița și de colegii social-democrați, o inițiativă asumată de 3 milioane de oameni. Niciun om politic responsabil și onest nu poate ignora vocea a 3 milioane de oameni. Chiar dacă împărtășesc sau nu orientarea ta politică.
  2. Le mulțumesc celor 124.349 de cetățeni din județul Dâmbovița care s-au prezentat la vot, 90% exprimându-se pentru familia tradițională.
  3. Fiecare cetățean are dreptul la propria opinie, pe care o respect. Dar mai are și datoria de a participa și de a se implica în viața cetății. Regret că majoritatea cetățenilor a preferat, din diverse motive, să nu dea curs invitației de a-și exprima punctul de vedere asupra unui subiect care, din punctul meu de vedere, vizează sănătatea societății și păstrarea identității noastre creștine.
  4. Poate că noi, clasa politică, avem partea noastră de vină. Poate că vina este în altă parte. Dar, în orice caz, referendumul este cea mai democratică și directă formă de implicare a cetățenilor în deciziile cu adevărat importante. Și sunt convins că, din acest episod, cu toții, în mod responsabil si cinstit, vom extrage adevărul, și nu o justificare a rezultatului. Și mai cred că vom lua cele mai bune decizii pentru cetățeni, cu credința de a ne onora promisiunile asumate.
  5. Încă ceva: pentru dreptul de vot, pentru libertatea de exprimare, foarte mulți români și-au sacrificat viața în decembrie 1989. Este și o datorie de a respecta acest drept și acea jertfă”, a scris Adrian Țuțuianu pe pagina personală de Facebook.

Distribuie pe
Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top