Liga a-II-a: Chindia urcă pe 4

in Sport by
Banner

800 de oameni au ales sâmbătă la prânz să o susțină necondiționat pe Chindia, la jocul de campionat cu Ripensia. Lângă Turn a fost spectacol, o adevărată pledoarie pentru fotbalul curat, cu multe goluri, penalty-uri, faze de poartă și cartonașe. Șerban a deschis scorul la prima acțiune a gazdelor (1), din centrarea lui Dumitrașcu. Trei minute mai târziu, Cluci l-a învins pe Aioani cu o execuție superbă (4). Cherchez și-a lăsat echipa în inferioritate numerică, după o intervenție inexplicabilă la Burdeț (19), imediat după o lovitură liberă dictată de central în favoarea Chindiei. L-a urmat Burdeț, cu două galbene în cinci minute, primul la faultul asupra lui Cherchez, celălalt la o intrare în tușă la Șerban. S-a jucat pe contre până la finalul mitanului, totuși cu Chindia mai periculoasă. Moldovan a mutat inspirat la pauză: Lungu, mână moartă în prima repriză, i-a lăsat locul lui Neguț. Vârful adus de la Titu a făcut repede 2-1 (53) și a scos penalty-ul din care Liviu Mihai a majorat avantajul roș-albaștrilor (61). Oamenii lui Moldovan s-au relaxat la 3-1, Martac a făcut și el penalty, iar Toma a readus-o pe Ripensia în joc (67). Cinci minute mai târziu, Mansour a nimerit transversala. Spre final, Stoica a risipit emoțiile fanilor din tribune, generoși în aplauze sâmbătă pe Eugen Popescu: penalty transformat simplu, după un fault la Neguț (84). Punctele au rămas toate în contul Chindiei, la fel ca și în dubla din sezonul trecut, mai notăm efortul lui Șerban, ratările lui Florea și un mic conflict al lui Novac cu suporterii, dar important e că Târgoviștea se apropie la patru puncte de liderul Snagov, care a remizat la Oradea (1-1) și de visul promovării, așteptată de iubitorii de fotbal de aici de două decenii. Așa da!

Chindia: Aioani – Martac, Dudea, C. Dinu, Dumitrașcu – Lungu (46 Neguț), Novac – Șerban, L. Mihai (69 Acasandrei), Cherchez – Florea (78 Stoica). Antrenor: Viorel Moldovan.

Ripensia: Dobre – Popa, Străuț, Apro, Toma – Burdeț, Cluci (60 Dumiter), Anghelina, Stoi (66 Tiereanu), Popovici (80 Monea) – Mansour. Director sportiv: Radu Suciu.

Banner