Va răsturna Pro România carul mare?

in Politică by
Banner

După o perioadă de relativă absență din prim-planul politicii românești, Pro România revine în atenție cu o foarte vioaie campanie de imagine.

Dacă până cu câteva luni în urmă Victor Ponta declara sus și tare că nu-i vrea pe ”baronii lui Dragnea” care ar fi dorit să se înscrie în partidul moșit de fostul prim-ministru, acum pragmatismul pare să fie principiul dominant.

Aflat în Dâmbovița, deputatul Nicolae Băniciou a declarat că Pro România a lansat o amplă campanie de recrutare de parlamentari și primari, cu predilecție de la PSD, printre cei vizaţi aflându-se primari, deputații și senatorii din social-democrați din Dâmbovița.

Liderii Pro România speculează disensiunile din sânul PSD și încearcă racolarea nemulțumiților.

Fără să dea nume, Bănicioiu a anunțat că la Congresul din 20-21 octombrie, vor participa mai mulți membri importanți ai PSD Dâmbovița.

Sunt deja multe discuții cu parlamentarii, sunt discuții și cu primari și nu numai de la PSD, ci în general, cu primari oarecum performanți. Avantajul este că nu mai ești un partid de masă și nu mai depinzi foarte multe de cantitate, să vină toți că trebuie să iei 38% neapărat, altfel e rău… Va fi un partid mult mai selectiv, nu poți să primești chiar pe toată lumea. La PSD nu-ți puteai permite să spui nu aproape nimănui. Din PSD Dâmbovița, este de discutat… Pe o parte s-ar putea să-i luăm. Vorbesc de parte mai bună.

Am aflat ce zice domnul Țuțuianu despre domnul Dragnea, și se pare că ne-a dat dreptate, adică ce spuneam noi acum două luni a spus domnul Țuțuianu ceea ce am spus noi atunci în conferința de presă… Între timp, dânsul ne-a dat dreptate, este primul pas. Dacă domnia sa alege să se complacă în această situație și să rămână în Partidul Social Democrat, în aceeași manieră de conducere și cu aceeași doamnă Dăncilă, atunci este problema domniei sale. Vor mai fi transferuri, dar nu pot să vă spun nume acum pentru că nu e corect față de ei… Nu alergăm după cineva anume. (…) Congresul este în organizare, vom pregăti foarte multe surprize plăcute, veți vedea foarte mulți oameni politici cunoscuți acolo, veți vedea chiar și primari, dar n-aș vrea să vă dau nume de acum… Sunt parlamentari din Dâmbovița care discută cu noi și care cred că ne împărtășesc părerile”, a declarat la Moreni fruntașul Pro România.

Georgică Dumitru, fost deputat și reprezentant marcant al Pro România, a subliniat că partidul pe care îl reprezintă este în creștere și în Dâmbovița, grației echipei din care face parte alături de fostul secretar de stat Cătălin Olteanu, fostul prefect Ioan Marinescu, medicul Viorel Baroș ș.a.

La fel de important, a mai spus Georgică Dumitru, este aportul tinerilor, care reprezintă viitorul partidului și cu sprijinul cărora Pro România își întărește structurile din teritoriu.

Banner