Platformă de știri și opinii

Agenția de turism CJ Dâmbovița?

in Actualitate by
Banner

O bună parte a consilierilor județeni dâmbovițeni s-au opus unui proiect de hotărâre prin care se stabilea componența unei delegații ce se va deplasa la Guilin (China), în vederea participării la Târgul de Turism, Festivalul Internațional al Culturii și Turismului și Festivalul UNWTO/PATA, privind tendințele și perspectivele turismului, în perioada 22 – 29 octombrie 2018.

Motivul invocat de către consilierul PSD Alexandru Oprea, susținut ulterior și de către reprezentanții PNL, îl reprezintă costurile nejustificate ale unei deplasări de cinci persoane până în China, banii (n.r. de transport, cazarea fiind asigurată de organizatorii chinezi) urmând a fi plătiți de către CJ Dâmbovița, în condițiile în care din delegație urmau să facă parte și două persoane ce nu au legătură, la momentul actual, cu CJ Dâmbovița. În plus, acuza generală a fost aceea că, în ultima vreme, CJ Dâmbovița s-a transformat într-o veritabilă agenție de turism, date fiind desele deplasări peste hotare, ale reprezentanților acestui for.

De fapt, inițiativa de respingere a proiectului ( ce până la urmă a fost totuși aprobat, cu un vot de 20-12), chiar dacă nu a fost amintit în mod direct, a fost prezența, pe lista celor cinci nominalizați a pleca înspre China pe banii dâmbovițenilor, a lui Adrian Țuțuianu (fost președinte al CJ Dâmbovița, în perioada 2012-2016).

foto 1

Practic, atât consilierul PSD, Alexandru Oprea cât și consilierii PNL s-au opus (n.r. fără succes, neavând majoritate) unei deplasări a lui Adrian Țuțuianu, în condițiile în care invitația îi era adresată chiar acestuia, dar banii pentru deplasare urmau a fi plătiți de județul Dâmbovița.(foto 1- invitație).

                                                                            foto 2

Cum deplasarea urma să aibă loc în perioada 26-28 octombrie, pe ruta București-Guilin, o simplă căutare de oferte de preț arată că un bilet dus-întors costă aproximativ 700 de euro (foto 2). Un cost prea mare se pare, pentru o bună parte a consilierilor județeni dâmbovițeni, ce nu au fost dispuși să (mai) plătească pentru  Adrian Țuțuianu. Nu că pentru celelate persoane costul ar fi fost mai mic.

Deși ( ca urmarea a votului favorabil pentru adoptarea hotărârii) Adrian Țuțuianu ar fi putut face deplasarea în China, pe banii contribuabililor dâmbovițeni, ulterior ședinței de CJ, senatorul a anunțat că nu va face această deplasare. Deocamdată, conform hotărârii adoptate de CJ Dâmbovița (în data de 25.09.2018) acesta face parte din lista celor cinci. Rămâne de văzut dacă, până la momentul deplasării, va fi întocmită o nouă listă (printr-o nouă hotărâre de CJ) sau se va renunța definitiv la această vizită.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top