Despre democrație și Bastoane

in Parlament/Politică by
Banner

Mitingul de amploare din 10 august, care s-a încheiat cu violențe nemaiîntâlnite de la mineriade încoace, a generat un val de critici la adresa guvernanților – și acuze dintre cele mai surprinzătoare din partea acestora, aruncate în direcția organizatorilor și a participanților.

Dacă la nivel guvernamental s-a încercat stoparea tuturor acțiunilor menite a scoate la lumină adevărul despre represiunea dură a manifestanților și, eventual, despre provocatorii din Piața Victoriei, societatea civilă, opoziția politică și o parte a presei s-au străduit, dimpotrivă, să ridice vălul așezat interesat peste eveniment.

Una din acțiunile concrete, în plan politic, aparține USR, care, în Parlament, a inițiat o moțiune simplă împotriva Ministrului de Interne, cerând demisia protejatei lui Liviu Dragnea.

Într-un mesaj adresat presei, deputatul Dumitru Lupescu punctează că în Camera Deputaților s-a dezbătut moțiunea simplă „Bastoanele PSD peste obrazul democrației românești”, prin care USR a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan.

”Există nenumărate indicii care arată că M.A.I., că instituțiile subordonate Guvernului și că factori politici, printre care și ministrul de Interne, au orchestrat cu mare atenție un act de represiune la adresa cetățenilor României.

USR i-a transmis ministrului de interne, de la tribuna Parlamentului, că se ascunde după bâlbâielile domnului Dragnea, cu toate erorile de conducere ale acțiunii, cu instigările la violență ale unor oameni politici din arcul guvernamental, cu mesajele de susținere a Jandarmeriei.

Guvernanţii susţin că zecile de cartușe lacrimogene trase asupra bărbaților, femeilor, copiilor, vârstnicilor, nu justifică termenul de „gazare” folosit de către societate.

Mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală”, a transmis Dumitru Lupescu

Banner