Ștefan: Familie, educație, credință

in Educație by
Banner

La început de an școlar, nu trebuie să uităm de stâlpii națiunii noastre, prea adesea ignorați în goana după senzațional sau ”înnoire” cu orice preț”

În mesajul adresat astăzi copiilor, părinților și profesorilor, deputatul Corneliu Ștefan amintește că la temelia nației române au stat – și stau, subliniază Ștefan – familia, educația și credința.

”Suntem la început de nou an școlar, la începutul unei noi etape, a unui nou ciclu din viața copiilor noștri, din pregătirea lor pentru viitorul care le va scrie destinul, care le va contura menirea, cariera profesională.

Ne aflăm în An Centenar şi ce bucurie mai mare să avem, acum, când sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire înfăptuită în 1918, decât să vezi copii zâmbitori, îmbujoraţi, îmbrăcaţi în uniforme şcolare, pregătiţi să intre în rostul firii, acela de a studia, de a se face utili ţării.

Familia, educaţia şi credinţa străbună sunt cei trei stâlpi ai naţiunii noastre, fără de care nu putem convieţui curat, uniţi, nu putem crea, nu putem deveni utili societăţii, nu putem aduce plus valoare.

Şcoala este instituţia primordială a deschiderii noastre către lume. Şcoala ne relevă trecutul, rădăcinile, ne aduce în prim-plan faptele de vitejie ale eroilor noştri, lupta lor pentru pământul străbun, pentru unitate.

Şcoala ne obişnuieşte cu prezentul, ne învaţă care sunt regulile sale, normele existenţiale.

Şcoala ne formează pentru viitor. În funcţie de aptitudinile noastre, ne canalizează spre o profesiune sau alta, ne pregăteşte pentru a fi şi noi, la rândul nostru, cetăţeni de bază ai ţării.

La început de an şcolar, le doresc elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice succes şi multe realizări pe acest drum al împlinirii care este #educaţia!”, transmite pe pagina sa de Facebook deputatul Corneliu Ștefan

Foto: Facebook Corneliu Ștefan

Banner