C. Preda: Educația este singura soluţie

in Educație by
Banner

Începutul noului an școlar reprezintă un bun prilej de meditație asupra rolului pe care ȘCOALA îl are în formarea copiilor noștri și, în ultimă instanță, în evoluția și dezvoltarea societății.

Conștienți de importanța școlii în viețile noastre, ar trebui să susținem imperativ construcția unui sistem de educațional care, așa cum spune Cezar Preda, deputat PNL de Dâmbovița, să pună în centrul preocupărilor copilul, care să transforme școala într-o trambulină pentru o viață mai bună.

Într-un mesaj transmis pe Facebook, Cezar Preda, plecând de la constatarea că educația este singura soluție” nu ratează prilejul de a ura tuturor – părinți, elevi, profesori – un an școlar cu împliniri pe măsura aspirațiilor tuturor.

”Dragi elevi,
Stimați părinți şi profesori,

Şi acest septembrie ne reunește în și pentru școală pe toți – elevi, profesori, părinți. Trăim toamnele școlii în mod diferit de-a lungul vieții noastre dar, direct sau indirect, ne regăsim întotdeauna în emoția începutului care insuflă speranță pentru viitor.
Astăzi toți ne simțim ai școlii şi se cuvine a încerca să ne raportăm într-o asemenea zi la principii și valori, la învățare, la cunoaștere și la devenire, independent de toate convulsiile sociale care impietează cotidian asupra educației.
Cu toţii trebuie să fim conştienţi, mai ales în societatea actuală, că se impune tot mai acut necesitatea construcţiei solide a unui sistem educaţional care să îi permită subiectului educaţiei, copilul, să îşi dezvolte abilităţi de viaţă şi să îşi consolideze competenţe fundamentale. Nu poţi să înveţi ceva pe cineva. Poţi doar să-l ajuţi să găsească răspunsul în el însuşi – spunea, în urmă cu secole, Galileo Galilei, anticipând contemporanul a învăţa să înveţi.
Vă urez tuturor un an școlar cu multe, foarte multe momente de satisfacție și împlinire, cu puține întrebări rămase fără răspuns, cu momente, petrecute în școală sau sub auspiciile școlii, transformate în amintiri frumoase și, de bună seamă, cu multe proiecte îndrăznețe.
Şi, parafrazând cuvintele Malalei Yusafzai, sunt sigur că se poate ca un copil, un profesor, un stilou şi o carte să schimbe România de azi şi, de ce nu, lumea. Educaţia este singura soluţie.
Succes deplin tuturor în anul şcolar 2018-2019!”

Banner