#FărăPenali, aproape de final

in Politică/Social by
Banner

După luni de campanie neobosită, militanții USR Dâmbovița și voluntarii angrenați în campania #FarăPenali, sunt foarte aproape de finalul acțiunii. Începând de joi, vor depune dosarele cu semnături la primăriile din județ, pentru validarea acestora.

Dumitru Lupescu, deputat de Dâmbovița si lider al organizației județene USR, a anunțat acțiunea de depunere a listelor se va face în perioada 23-29 august, în județul nostru. Potrivit liderului USR, 12 echipe alcătuite sub coordonarea USR vor avea responsabilitatea de a depunea listele cu semnături și de ridicare a celor validate.

„Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.” Este textul pe care inițiatorii #farapenali l-ar vrea introdus în Constituție, proiect care, până la începutul acestei săptămâni a strâns peste 900.000 de semnături la nivel național, dintre care peste 8.000 în județul Dâmbovița.

Deși ținta de 500.000 de semnături a fost depășită cu mult, inițiatorii acțiunii ar fi vrut să atingă pragul de 1.000.000 de semnături, pentru a contracara eventuale acțiuni de sabotare a inițiativei, prin invalidarea masivă a listelor de către primari, așa cum s-a întâmplat la Prejmer (Brașov), unde primarul, condamnat în prima instanță la închisoare cu executare, a invalidat mai bine de 40% din semnăturile strânse în localitate!

Pe site-ul creat ad-hoc, www.farapenali.ro, campania continuă, românii fiind chemați să susțină inițiativa de modificare a Constituției, în sensul interzicerii accesului la funcții publice, celor care au fost condamnați penal.

„Semnăturile pentru inițiativa #FaraPenali, strânse de mii de voluntari din toată țara, nu sunt doar numere. În spatele fiecărei semnături este un om care vrea să schimbe România.

Ești și tu printre oamenii care vor schimba România? Dacă nu ai semnat până acum, este foarte important să o faci. Convinge-ți și rudele, prietenii, vecinii, colegii. Haideți să fim un milion până la sfârșitul lunii august!”, este îndemnul adresat de administratorii farapenali.ro.

Banner