• 11.jpg
  • 22.jpg
  • 33.jpg

Cu optimism despre TRANSBUCEGI

in Administrație/Travel by
Banner

Stațiunea Peștera-Padina, Una dintre cele mai spectaculoase zone montane din țară, accesibilă tuturor turiștilor – la pas, cu telecabina sau cu automobilul din dotare – este pe punctul de a deveni chiar mai ușor de atins de către iubitorii muntelui care nu au forma fizică impusă de turismul montan clasic, cu rucsacul în spate.

Transbucegi, denumire sub care se prezintă mai multe tronsoane de drum județean din Dâmbovița și Prahova, este calea rutieră modernizată, asfaltată care facilitează accesul fie în  stațiunea Peștera-Padina, fie pe Platoul Bucegi spre Piatra Arsă și care a intrat într-o nouă fază de modernizare.

Pe pagina de facebook a Asociației Turistice Peștera-Padina au fost publicate mai mult fotografii care arată că lucrările de asfaltare continuă cu ultimul strat, pe DJ 713, în paralel cu consolidarea podețelor și a parapetelor pe tronsonul Dichiu-Zănoaga.

Sursa citată ne oferă și o altă veste bună: Consiliul Județean Dâmbovița ar fi anunțat că la iarnă drumul va fi deschis permanent circulației publice!

Așadar, după aproximativ opt ani de la începerea lucrărilor, iubitorii muntelui se vor putea bucura de frumusețile zonei Peștera-Padina, unde vor ajunge în siguranță și confort.

Pentru cei care cred că muntele este doar coșul lor de gunoi, încă mai sperăm ca autoritățile să își facă datoria, deși apatia și indolența manifestată până cum de cei răspunzători, nu ne dau prea multe motive de optimism.

Foto: Asociația Turistică Peștera Padina

Banner