Târgoviște: pelerinajul tinerilor

in Religie by
Banner

La Târgoviște, vineri, 10 august 2018, peste 3000 de tineri au participat la deschiderea ceremoniilor dedicate sărbătorii Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti.

Acestea au fost inaugurate de slujba vecerniei după care, la final, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon a oferit “Diploma de Excelenţă Sfântul Ierarh Nifon” și daruri celor 10 elevi din Eparhie care au obţinut rezultate deosebite la Olimpiada Naţională de Religie din anul şcolar 2017 – 2018, precum și profesorilor care i-au îndrumat și le-a adresat un cuvânt de binecuvântare, apreciere și încurajare, îndemnându-i să continue aprofundarea educațională și spirituală.

După încheierea procesiunii, desfășurată prin centrul istoric al orașului, cu opriri la Mănăstirea Stelea, simbol al împăcării românilor, și la statuia Sfinților Martiri Brâncoveni, tinerii s-au închinat la racla cu moaştele Sfântului Ierarh Nifon şi au participat la slujba acatistului sfântului, momente ce au avut loc în fața Catedralei eparhiale.

În cuvântul său adresat tinerilor, atât de la finalul sfintei slujbe, cât și la întoarcerea din procesiune, Înaltpreasfinția Sa a evocat modelul de sfințenie al Sfântului Ierarh Nifon și a evidențiat nevoia de a urma, cu fidelitate, preceptele Evangheliei lui Hristos, singurele care pot da autentic sens existenței umane. Apoi, Înaltul Ierarh a făcut un emoționant apel la unitate, comuniune și solidaritate națională. 

Sursă text, video și foto: Arhiepiscopia Târgoviștei

Banner