Joe Satriani la Arenele Romane

in Actualitate by
Banner

Miercuri, 25 iulie, celebrul chitarist american Joe Satriani revine în România, la Arenele Romane din București. Concertul, care va începe la ora 19, face parte din turneul de promovare al celui mai nou album al său, What Happens Next.

Joe Satriani este unul dintre cei mai mari chitariști pe care i-a văzut scena muzicală mondială vreodată. Cu vânzări de peste 10 milioane de albume și cu nu mai puțin de 15 nominalizări la premiile Grammy, el apare în toate topurile de profil dedicate chitaristilor. Prin mâna lui au trecut mulți alți muzicieni precum Steve Vai, Kirk Hammett (Metallica), Andy Timmons sau Alex Skolnick (Testament). Este fondatorul celebrului turneu G3, ale cărui baze au fost puse în 1995 și care a avut 10 ediții din 1996 până în 2007. De-a lungul timpului, alături de Satriani au urcat pe scenă în acest turneu nume mari precum Paul Gilbert, John Petrucci, Eric Johnson, Steve Morse, Tony MacAlpine sau Brian May.

Printre artiștii care l-au influențat pe Satriani se număra Jimi Hendrix, Jimmy Page, Ritchie Blackmore sau Eric Clapton. A colaborat cu mulți alți artiști sau trupe precum Alice Cooper, The Yardbirds, Ian Gillan, Dream Theater, Mick Jagger sau Deep Purple.

Satriani se află pe locul doi în topul celor mai nominalizați artiști, fără a câștiga niciodată. Acesta se află la cea de-a 15-a nominalizare, pe locul întâi fiind Brian McKnight cu 16 nominalizări.

Sursa: infomusic.ro, revista22.ro, wikipedia

Foto: guitarplayer.com

Distribuie pe
Banner