DNA a clasat dosarul lui Ioan Folescu

in Actualitate/Justiție by
Banner

Direcția Națională Anticorupție a dispus scoaterea de sub urmărire penală și clasarea cauzei cu privire la acuzația de luare de mită a fostului Director General al SC Electrica SA, târgovișteanul Ioan Folescu.

S-a constatat că acesta nu a fost implicat în semnarea și derularea niciunuia dintre contractele de achiziție publică menționate în denunțul avocatului Doru Boștină și nici nu ar fi putut primi sumele de bani invocate, pentru că în perioada 2012-2015 Ioan Folescu nu mai era director la Electrica. De altfel, în perioada amintită s-au semnat acele contracte și s-a plătit aproximativ 85% din valoarea acestora.

DNA, în urma cercetărilor, a decis ca nu sunt persoane vinovate în dosarul penal deschis ca urmare a denunțului avocatului Doru Boștină.

Pe 22 marte 2017, DNA dispusese punerea în mișcare a acțiunii penale față de Ioan Folescu sub aspectul infracțiunii de luare de mită. În comunicatul DNA se arăta că „în perioada 2010 – 2013, Ioan Folescu , în calitate de persoană cu funcție de conducere în cadrul S.C. Electrica S.A., a pretins și primit de la o persoană un comision ce varia între 30% și 50 % (în total 6.811.328 lei) din cuantumul a cinci contracte de consultanță încheiate între S.C. Electrica S.A. și societatea acesteia din urmă.”

Foto Ioan Folescu: zf.ro

Banner