Codul Administrativ, dinamită pentru PNL

in Parlament/Politică by
Banner

Alegerile europarlamentare de anul viitor constituie un important examen pentru toate formațiunile politice, însă pentru PNL, ar putea avea o semnificație extrem de dureroasă.

Atitudinea conducerii centrale față de filialele județene, erorile politice grave și nu mai puțin serioasele erori comise în Parlament, ar putea costa scump partidul condus de Ludovic Orban.

Dacă este dificil să cuantifici impactul pe care erorile și gafele politice l-ar avea asupra electoratului, e mult mai simplu de anticipat cât de costisitoare se va dovedi eroarea conducerii PNL de a NU susține Codul Administrativ, gest care va fi interpretat de primarii liberali ca o trădare din partea propriilor parlamentari.

Votul în Parlament, împotriva unor beneficii de care s-ar bucura primarii, ar putea determina o scădere dramatică a apetitului primarilor PNL pentru alegeri, mai ales că europarlamentarele nu au nici un fel de miză pentru aleșii locali. În aceste condiții, tentativa PNL – partid oricum măcinat de serioase probleme interne – de a se reinventa ca a doua forță politică din România, s-ar putea dovedi extrem de dificilă – dacă nu imposibilă.

Că lucrurile nu sunt roze pentru PNL, o spune și deputatul liberal Cezar Preda, unul dintre criticii neobosiți ai haosului care domnește în partid.

”Să vă spun un lucru: reacția lui (a primarului PNL, n.n) la primăvară, în luna aprilie, când eu mă voi duce – c-am fost și mă duc în continuare, o să zică: domnu’ deputat, știți cum o să alerg eu? Cum ați votat dumneavoastră!” , afirmă Cezar Preda, iar cei care, indiferent de partid, au experiență în campaniile electorale precedente, vor recunoaște temeinicia argumentației deputatului Preda.

Banner