fbpx

Platformă de știri și opinii

PNL Dâmbovița în pragul dezastrului

in Actualitate/Politică by
Banner

PNL Dâmbovița va avea unul dintre cele mai slabe rezultate din țară, la alegerile europarlamentare. Să și le asume!

Nu ar fi nimic nou sub soare, PNL Dâmbovița este, de peste un deceniu, una dintre cele mai slabe organizații liberale din țară. Iar în perspectiva alegerilor de anul viitor, premisele sunt extrem de cenușii pentru organizația condusă de cuplul Guran-Grozavu.

Ruptura dintre parlamentari și organizația PNL Dâmbovița pare a fi iremediabilă. Incapacitatea conducerii interimare de a se detașa de interesele mărunte, de grup și a promova o strategie care să revitalizeze formațiunea condusă de Ludovic Orban, este deja de notorietate și a provocat schisme fără precedent în sânul partidului, comparabile cu cele din 2006, când PNL Dâmbovița a fost în pragul dispariției, după ruperea aripii Stolojan/Popescu (transformată în PLD).

După crearea PLD, PNL Dâmbovița a intrat în vrie, la alegerile din următorul deceniu rareori reușind să obțină rezultate cu două cifre, la alegeri. Parcă pentru a întări tabăra pesimiștilor, statistic, vorbind, Cele mai proaste rezultate au fost obținute de liberali, în județul Dâmbovița, sub conducere (interimară) a lui Ludovic Orban. Cel care acum conduce, de la București, PNL…

După ce a anunțat public faptul că nu poate colabora cu conducerea interimară a organizației județene, deputatul liberal Cezar Preda continuă a criticat în repetate rânduri acțiunile auto-distructive ale liderilor PNL. Pronosticul avansat de Cezar Preda, în perspectiva alegerilor europarlamentare, este de natură să dea fiori liberalilor din județ. ”Vom lua unul dintre cele mai proaste rezultate la europarlamentare din țară”, a declarat deunăzi deputatul liberal, subliniind că vinovații vor fi obligați să-și asume eșecul.

Cât privește cauzele profunde ale acestui dezastru-pe-punctul-de-a-se-produce, chiar dacă nu o spune răspicat, Cezar Preda arată cu degetul spre liderul partidului, artizanul jocurilor de culise care au dus PNL Dâmbovița în pragul disoluției.

”În PNL Dâmbovița nu se poate face nimic. Eu nu sunt lăsat să fac nimic. Dacă îl sun pe secretarul general al partidului și îi spun, zice: nu pot, că este organizația de suflet a domnului președinte Orban.”

Din păcate pentru curentul liberal, dar și pentru (probabil) zeci de mii de dâmbovițeni care ar fi vrut o alternativă la guvernarea de stânga, PNL Dâmbovița se îndreaptă ferm spre o nouă culme a… eșecului. Rămâne de văzut câți dintre aleșii PNL, primari sau parlamentari, se vor ”sinucide politic” alături de Orban și acoliții lui din teritoriu.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top