USR critică modificarea Codurilor

in Justiție/Parlament by
Banner

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei, cunoscută drept ”Comisia Iordache” sau ”Comisia specială privind legile justiţie”, revine în centrul atenției.

Chiar dacă Fostul ministru a Justiţiei, actual şef al Comisiei care lucrează la modificarea legislaţiei penale, se apără spunând în Comisia pe care o conduce nu se face altceva decât transpunerea unor directive UE şi punerea în aplicare a deciziilor CCR, opoziția parlamentară nu pare a fi convinsă de buna-credință a majorității.

Cei mai vocali critici ai modificărilor impuse de majoritatea parlamentară s-au dovedit a fi reprezentanții USR. Răspunzând unei întrebări adresata de Bazar Media, deputatul Dumitru Lupescu respinge ferm orice încercare de bagatelizare a modificărilor legislative adoptate în ultimele zile de Comisia Iordache.

 Parlamentarul USR afirmă, chiar, că modificările adoptate de Comisie favorizează infractorii, fapt pentru care USR se va opune acestor modificări.

”Pe scurt, primele modificări la Codul Penal care au fost adoptate în Comisia specială săptămâna aceasta. Cu dedicație pentru infractori!

După ce  infractorii din închisori au primit scuze de la guvernanți, reprezentanții  PSD din Comisia specială, au făcut repede câteva modificări la Codul Penal ca să le ușureze viața. Infracțiunile se prescriu mai repede, recidiviștii vor primi pedepse mai mici, la fel și corupții care achită prejudiciile, iar infractorii ies mai repede din închisori.

Problema este că toate aceste ”facilități” pentru infractori pe care le acordă cu atât de multă ușurință PUTEREA, pun în pericol siguranța oamenilor cinstiți din România.

USR se va opune acestor modificări grave ale Codului Penal!”, ne-a declarat Dumitru Lupescu, deputat USR de Dâmbovița.

Comisia specială pentru legile justiţiei, condusă de Florin Iordache, trebuie să analizeze, să adopte sau să respingă  peste 100 de amendamente la proiectul de modificare a Codului penal.

Distribuie pe
Banner