Este PNL pregătit să guverneze?

in Parlament/Politică by
Banner

Partidul Național Liberal NU S-A PREZENTAT CA O ALTERNATIVĂ LA GUVERNARE (…)  Această majoritate parlamentară nu poate fi dislocată.

Eșecul tentativei de a forța demisia premierului Viorica Dăncilă – și constituirea unui nou Guvern – a scos în evidență slăbiciunile opoziției, cu port-drapel PNL, inițiatorul moțiunii de cenzură.

Vorbind despre moțiune, liberalul Cezar Preda a reliefat plusurile acțiunii, printre cele mai importante fiind poziționarea PNL, în conștiința publică, ca inițiator al moțiunii de cenzură.

”Nimeni din această țară nu poate spune că nu era momentul, după a doua condamnare a liderului PSD, președinte al Camerei Deputaților și lider de facto al Guvernului României, nimeni nu ne-ar fi iertat dacă PNL nu utiliza acest demers”, afirmă Cezar Preda.

În viziunea parlamentarului liberal, PNL ar fi punctat și prin concizia textului moțiunii, punctând motivele pentru care cabinetul Dăncilă ar trebui înlocuit urgent.

De asemenea, faptul că liberalii au reușit să convingă și alți actori politici să voteze moțiunea, este considerat a fi un plus pentru PNL

Pe principiul una caldă, una rece, Cezar Preda analizează minusurile ce pot fi contabilizate în sarcina PNL, după moțiunea de cenzură.

Așa cum ne-a obișnuit, dl. Preda nu ezită să pună degetul pe rană, chiar dacă mulți vor țipa… de durere!

Deputatul de Dâmbovița constată că PNL nu a reușit să se prezinte ca o alternativă credibilă la actuala guvernare, cu Viorica Dăncilă în frunte. De ce? Pentru că ”…nu a avut un program alternativ la programul Guvernului; nu a prezentat o listă, o echipă competentă de miniștri care să determine o comparație cu incompetența actualului guvern și să dai încredere că lucrurile evoluează în bine, dacă îi schimbi”.

Critic acerb al încercării puterii de la București de subjugare a justiției, prin modificarea legislației, Cezar Preda consideră, totuși, că a rămâne ancorat în această bătălie, reprezintă o mare eroare.

Deși necesară, ”bătălia” pentru justiție este cu totul insuficientă.  ”Știm că trebuie să fie o componentă a acțiunii noastre politice, dar România nu-i mulțumită numai cu atât. Atâta timp cât nu ai abordat din timp o ofertă către români, cu privire la infrastructură, la economie, la educație sau la sănătate, nu spui nimic românului (despre ce) vei face tu (…) lucrurile riscă să rămână în același stadiu”, afirmă Cezar Preda.

Banner