fbpx

Platformă de știri și opinii

Țuțuianu preia inițiativa la coduri

in Justiție/Politică by
Banner

UPDATE 2: Liviu Dragnea a declarat luni după amiază că exclude adoptarea codurilor prin OUG.

UPDATE: ALDE și UDMR se opun modificării codurilor prin asumarea răspunderii Guvernului sau prin OUG.

După decizia tranșantă luată de Comitetul  Executiv Național al PSD de sprijin total pentru Liviu Dragnea, s-a stabilit ca, în regim de urgență, juriștii parlamentari din partid să găsească o soluție rapidă pentru modificarea codurilor penale.

Surse din PSD spun că, în acest sens, s-a constituit o comisie ad-hoc care va gestiona adoptarea rapidă a codurilor. Șeful acestei comisii este senatorul dâmbovițean Adrian Țuțuianu.

Se vehiculează două posibile abordări: angajarea răspunderii Guvernului sau o Ordonanță de Urgență. Prima variantă îl va readuce în joc pe Președinte, care are rolul de a promulga sau/și de a contesta la Curtea Constituționala proiectele de legi (fapt previzibil). Varianta cu OUG poate fi contestată la CCR  doar de Avocatul Poporului (fapt puțin probabil), dar istoria recentă arată ca această soluție va crea mari nemulțumiri în rândul opinie publice, inclusiv proteste masive.

Se anunță o săptămână de foc, iar unul din protagoniștii acestor mișcări de strategie politică și juridică este Adrian Țuțuianu.

Banner

Ultimele stiri din Justiție

Go to Top