fbpx

Platformă de știri și opinii

Țuțuianu, scut pentru Dragnea

in Politică by
Banner

Cum se anticipa, după condamnarea lui Liviu Dragnea apele se învolburează, în jurul (încă) președintelui PSD. Chiar dacă sentința de ieri nu este definitivă, sfârșitul domniei lui Daddy este aproape, rechinii politici au simțit deja mirosul de sânge.

În aceste condiții, este de așteptat să se contureze pozițiile facțiunilor cu influență mare în partid. După ce Viorica Dăncilă și Carmen Dan au anunțat că îl susțin pe Liviu Dragnea până la capăt, un alt lider PSD a anunțat că, cel puțin până la pronunțarea unei sentințe definitive, susține statu-quo din partid.

Adrian Țuțuianu, printr-un comunicat remis presei de PSD Dâmbovița, se declară surprins de sentința de ieri, care, în opinia liderului social-democrat ridică multe semne de întrebare.

Publicăm, mai jos, textul integral al comunicatului de presă al PSD Dâmbovița:

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Organizația Județeană Dâmbovița a Partidului Social Democrat a luat act, cu surprindere, de decizia de condamnare a domnului Liviu Dragnea, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Decizia de astăzi este de prima instanță, luată de judecători cu majoritate. Opinia separată a unuia dintre cei 3 judecători și amânările repetate în pronunțarea deciziei, ridica serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și temeinicia acesteia.

Manifestările violente, agresivitatea și ura promovate în spațiul public, atacurile din presă, presiunea continuă a străzii, depunerea moțiunii de cenzură, par a fi elemente ale unui întreg, care a generat decizia instanței.

Potrivit dispozițiilor art. 23 alin 11 din Constituția României ”până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești de condamnare, persoana este considerata nevinovata,,.  În același sens sunt și prevederile Directivei 2016/343 a Uniunii Europene privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție și dreptul de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale.

În acest context dificil suntem alături de președintele Liviu Dragnea și ne exprimăm ferm pentru respectarea  prezumției de nevinovăție.

Acțiunea  politica a PSD trebuie sa se manifeste în următoarele direcții:

  • Păstrarea și întărirea unității partidului
  • Promovarea reformelor privind justiția, continuarea luptei împotriva abuzurilor, respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor
  • Continuarea guvernării în cadrul coaliției PSD-ALDE și punerea în aplicare a programului pentru care au votat milioane de români în anul 2016.
Banner

Ultimele stiri din Politică

Go to Top