Târgoviștea veche, sub penel!

in Cultură by
Banner

Târgoviște găzduiește cea de a doua ediție a Taberei Internaționale de Pictură Târgoviștea Veche organizată de Centrul Județean de Cultură Dâmbovița.

Scopul taberei, care se va desfășura în perioada 24 iunie – 1 iulie 2018, la este acela de a dezvolta competențele artistice ale participanților, prin legătura directă cu universul istoric al vechii cetăți de scaun de la Târgoviște. Prin inițierea acestei tabere, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița își propune să contribuie la revitalizarea artelor vizuale, încurajând dialogul intercultural.

Timp de o săptămână, Târgoviștea va fi loc de întâlnire şi de creație pentru nouă artiști din ţară şi din străinătate, care vor lua contact cu mărturiile trecutului istoric, evidențiate de elementele arhitecturale prezente la Curtea Domnească, dar şi de obiectivele turistice din împrejurimi şi din alte localităţi ale judeţului Dâmboviţa.

Artistul plastic Mihai Şerbănescu, expert la clasa de pictură a Şcolii Populare de Arte “Octav Enigărescu”, a cărui reputaţie artistică este recunoscută la nivel naţional, va fi amfitrionul taberei.

Deschiderea taberei va avea loc luni, 25 iunie 2018, la ora 14:00, la Curtea Domnească.

Lucrările realizate în cadrul taberei de pictură vor face obiectul unei expoziţii al cărei vernisaj se va desfăşura sâmbătă, 30 iunie 2018, la ora 18:00, tot la Curtea Domnească.

Sursa: Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa

Banner