STAN: Mizăm pe sprijinul MApN

in Administrație/Social by
Banner

Ministerul Apărării se va implica în realizarea Centrului de recuperare medicală pentru militari și veterani de la Mănăstirea Dealu, anunță pe Facebook primarul Cristian Daniel Stan.

Aflat în vizită în județul Dâmbovița ministrul Fifor a promis că va analiza situația în scopul găsirii căilor prin care MApN se poate implica. „Am explorat împreună cu ei posibile soluții prin care să-i sprijinim concret pentru realizarea investiției. Un astfel de centru ar putea avea un rol important în recuperarea și tratarea veteranilor răniți în teatrele de operații, iar Ministerul Apărării Naționale are și interesul și disponibilitatea deplină să sprijine un asemenea proiect”, a declarat Mihai Fifor. Ministrul a lăudat acțiunile autorităților locale, dar și determinarea de care dau dovadă foștii militari, grupați în Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”.

”Remarcabilă și de toată lauda implicarea partenerilor Asociației și a autorităților locale dâmbovițene pentru ca acest vis să prindă contur. Va fi mult de lucru, dar veteranii noștri au dovedit deja, prin misiunile îndeplinite în teatrele de operații, că știu să treacă peste orice încercare cu determinare, forță, curaj și tenacitate. Vor izbândi cu siguranță și în aceasta”, le-a spus ministrul Fifor celor prezenți.

Printr-un mesaj publicat pe contul său de Facebook, Cristian Daniel Stan, primarul Târgoviștei, el însuși susținător al proiectului, a anunțat că MApN se va implica în realizarea Centrului de la Dealu, ministrul Fifor promițând sprijin financiar.

”Alături de domnul Mihai Fifor, ministru al Apărării Naționale și de domnul Adrian Țuțuianu, senator și vicepreședinte al Senatului României, am vizitat locația fostului spital de la Mănăstirea Dealu, aici urmând a se construi singurul centru de recuperare medicală din România dedicat militarilor romani și militarilor veterani, participanți în teatrele de operațiuni militare, fiind și singura astfel de facilitate din Europa de Est.
Proiectul amintit este rezultatul unui parteneriat în cadrul căruia Primăria Târgoviște a pus la dispoziție locația, urmând ca Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” să asigure finanțarea construirii noului centru.
În următoarele 2 săptămâni, la nivelul Ministerului Apărării Naționale, se va analiza posibilitatea implicării acestei instituții în sprijinirea investiției de la Mănăstirea Dealu.”
(Cristian Daniel Stan, pe Facebook)

Banner