• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg

Ministrul Fifor a vizitat Dâmbovița

in Administrație/Politică by
Banner

Potrivit informațiilor furnizate de Consiliul Județean Dâmbovia, Mihai-Viorel Fifor, ministru al Apărării, a efectuat o vizită în județul Dâmbovița.

Programul a început la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, unde înaltul demnitar a fost întâmpinat de senatorul Adrian Țuțuianu – vicepreședintele Senatului României, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița – președintele Daniel Comănescu și vicepreședintele Luciana Cristea, prefectul județului Dâmbovița – Antonel Jîjîie, subprefectul Florina Mureșan, parlamentarii dâmbovițeni Carmen Holban, Oana Vlăducă, Corneliu Ștefan, Cezar Preda și Iancu Caracota, primarul municipiului Târgoviște, Daniel-Cristian Stan, și viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

În vederea identificării de soluții pentru problematicile existente la nivelul județului Dâmbovița în domeniul apărării naționale, în cadrul unei scurte discuții, senatorul Adrian Țuțuianu i-a făcut ministrului o prezentare a acestora. Cel mai important subiect abordat a vizat posibilitatea trecerii Casei Armatei din Târgoviște, clădire construită în urmă cu aproximativ 100 ani și devenită monument istoric în anul 2004, din domeniul public al statului în domeniul public al județului în vederea reabilitării și modernizării acestuia și utilizarea sa pentru desfășurarea atât a activității structurilor MApN, cât și a evenimentelor culturale importante ale județului.

Ulterior, au avut loc deplasări la diferite obiective de interes din județul Dâmbovița și anume: unitățile militare din municipiul Târgoviște (zona Teiș), Casa Armatei din Târgoviște, Policlinica Militară din Târgoviște, locația fostei unități militare de la gara Târgoviște și Spitalul Mănăstirea Dealu.  

De asemenea, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, a avut loc și o întâlnire de lucru cu reprezentanții societăților comerciale din industria de apărare, prilej cu care ministrul Mihai Fifor a precizat că va analiza chestiunile ce i-au fost aduse în atenție și va iniția toate demersurile posibile în vederea soluționării acestora. De asemenea, a subliniat că printre subiectele de interes ale ministerului se numără și preluarea în administrare a spitalului de la Mănăstirea Dealu, înființarea unui liceu tehnologic al Armatei Române care să ofere personal calificat în domeniu și să compenseze, astfel, lipsa de cadre pe care armata o resimte în prezent, precum și modernizarea Centrului de Mentenanță ”Radu cel Mare” de la Teiș, în cadrul unui proiect-pilot:

Va deveni un centru-pilot pentru ceea ce va însemna mentenanța echipamentelor militare din dotarea Armatei Române. Intenționăm ca acest centru să fie dezvoltat în perioada imediat următoare prin investiții foarte serioase atât în partea de infrastructură, dar și în ceea ce privește angajarea de personal, dotarea cu echipamente adecvate pentru tehnica militară de ultimă generație. Ne dorim ca centrul de mentenanță de la Târgoviște să fie un centru etalon.”      

Sursa și foto: CJD

Banner