Cezar Preda: PNL e pe tobogan!

in Politică by
Banner

PNL Dâmbovița este pe tobogan (…) E o decizie de la centru de a fi căsăpiți absolut toți, de a rămâne o grupare în jurul președintelui, care a fost ales cu 80% și care nu are scrupule!

Cezar Preda se dovedește, încă o dată, a fi un politician ”cu vână”, cum se spune. Deși este unul dintre cei mai experimentați politicieni din PNL (sau poate tocmai de aceea?!), Preda nu ezită să spună lucrurilor pe nume, ieșind din tiparele limbajului de lemn auto-elogios, pe care politicienii îl folosesc îndeobște când vorbesc despre propriul partid.

Cu riscul de a stârni și mai multă animozitate printre colegii de partid, deputatul Preda denunță amatorismul și interesele meschine care dictează deciziile în sânul PNL Dâmbovița, trimisul de la centru (Virgil Guran, n.n) și interimarul (Gabriel Grozavu, n.n) având ca unică preocupare netezirea drumului spre iluzorii beneficii politico-administrative. Între timp, această stare de lucruri macină în ritm accelerat la temelia construcției politice condusă de Ludovic Orban, aducând PNL de la 30-40% spre 10% intenție de vot, după cum constată fruntașul liberal.

După aproape două săptămâni de tăcere, Cezar Preda vorbește despre refuzul conducerii interimare a PNL Dâmbovița de a da curs propunerilor parlamentarilor partidului, care avansaseră proiecte de preluare, revitalizare și consolidare a organizațiilor muribunde din județ. Concret, așa cum am mai scris, deputatul Preda a solicitat BPJ al PNL să îi încredințeze conducerea interimară a organizației Moreni, aflată în moarte clinică.

Parlamentarul se declară consternat de atitudinea colegilor din BPJ care, în ciuda documentației solide (semnături de susținere ale membrilor din organizația Moreni, propuneri pentru componența Biroului Municipal Interimar, strategia privind următoarele alegeri ș.a.), au ales să respingă propunerea, pentru ca mai apoi să continue campania de compromitere a propriilor parlamentari. ”Petru ce? Ca să obțină ei niște poziții pe care nu le vor obține, de fapt, niciodată, pentru că nu sunt în stare”, ne-a declarat Cezar Preda.

Întrebat despre situația PNL Dâmbovița, Cezar Preda a răspuns fără ezitare: E PE TOBOGAN!

”Lucrurile involuează de pe o zi pe alta. De fapt, nu-i interesa decât să îi blocheze pe Preda și pe Caracota, care, chipurile, le strică lor obiectivele. În rest, nimic!”

De filipicele deputatului Preda nu scapă nici conducerea centrală a partidului, care nu doar că tolerează derapajele periculoase cu grave consecințe electorale ale interimarului și trimisului de la centru, dar pune în aplicare o strategie de eliminare a tuturor celor considerați incomozi pentru actualul președinte al PNL, Ludovic Orban și pentru gruparea din jurul său.

E o decizie de la centru de a fi căsăpiți absolut toți, de a rămâne o grupare în jurul președintelui, care a fost ales cu 80% și care nu are scrupule! Uitați-vă mai departe ce se întâmplă la Argeș, (…) la Buzău, unde toate (organizațiile) sunt decapitate”.

Un alt măr al discordiei îl constituie hemoragia de aleși PNL, parlamentari sau primari care aleg să plece din partid.

Politician experimentat, Cezar Preda face apel la luciditate, arătând că plecarea acestora din partid cu doi ani și jumătate înainte de alegeri, le consolidează pozițiile în raport cu electoratul, în timp ce PNL, care nu reușește decât să ironizeze grosier pe cei care până mai ieri erau înhămați la aceeași căruță, pierde contactul cu electoratul.

”Este o greșeală fundamentală să tratezi plecările acestea ca fiind… ”firimituriști” sau, vezi Doamne, pleacă pentru că nu-și mai găsesc locul (…) Asta e o gândire primitivă, care nu-și mai are locul în anul 2018”, susține parlamentarul liberal.

Banner