ATENȚIE! Vine vreme (și mai) rea!

in Actualitate/Utile by
Banner

Sfârșitul de săptămână aduce vreme și mai rea, cu fenomene meteo extreme, anunță meteorologii care au transmis și o atenționare meteorologică!

Avertizarea COD GALBEN este valabilă pentru intervalul 22 iunie ora 06.00 – 22 iunie ora 23.000. Potrivit meteorologilor, pe arii extinse se vor semnala fenomene extreme, instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate. Fenomenele meteo vor afecta o bună parte din teritoriul țării, inclusiv nordul județului Dâmbovița, în zona montană.

Așadar, pe parcursul zilei de vineri 22 iunie vor fi averse torențiale, vijelii, descărcări electrice și izolat grindină, la început în Banat, Crișana și Maramureș, apoi în Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Moldovei și în nordul Munteniei.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși frecvent 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40… 50 l/mp.

De altfel, fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala și în a doua parte a zilei de joi, 21 iunie local în zonele de deal și de munte, în sudul și în nord-vestul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest.

Nici restul teritoriului nu scapă de vremea rea, o informare meteorologică indicând faptul că în intervalul 22 iunie ora 16.00 – 23 iunie ora 10.00, în Muntenia, Dobrogea și sud-estul Moldovei vor fi perioade scurte de timp în care local instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și se va manifesta prin intensificări puternice ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Pe arii restrânse vor fi cantități de apă de peste 25…35 l/mp.
Pe parcursul nopții de vineri spre sâmbătă (22/23 iunie) va continua să plouă local însemnat cantitativ și în centru și nord-est.

Banner