Astăzi putem scrie istorie!

in Sport by
Banner

22 de ani și 26 de zile au trecut de la meciul istoric cu Dacia Unirea Brăila (18 mai 1996), care avea să consființească ultima promovare a Târgoviștei în Liga I la fotbal. După mai bine de două decenii, o generație poate la fel de frumoasă precum cea a Micului Ajax e la 90 de minute de o nouă promovare, așteptată de un județ întreg și de fani ai Chindiei din toată țara.

Ca să ajungă pe prima scenă, roș-albaștrii trebuie să întoarcă rezultatul de sâmbătă, de la Voluntari, 1-0 pentru echipa lui Adrian Mutu. Orice victorie la două goluri diferență înseamnă promovare. 1-0 după 90 de minute e rezultatul care trimite jocul în prelungiri. În ultimele două zile, Cherchez &co. au exersat la antrenamente și lovituri de la punctul cu var. Față de jocul tur, la Chindia revine Liviu Mihai, piesa de rezistență de la mijlocul terenului. „Ne dorim cu toții să promovăm și vă așteptăm să umpleți tribunele miercuri după-amiază”, au transmis fotbaliștii, susținuți la ultima ședință de pregătire dinaintea barajului de 50 de fani. Meciul cel mare e programat astăzi, de la ora 17.30, pe stadionul Eugen Popescu. Clubul târgoviștean a pus la dispoziția microbiștilor 5.000 de bilete și invitații cu valoare 0 lei. Primii fani au ajuns la stadion în zori, dornici să își procure mult râvnitele tichete.

Ecran uriaș în Piața Tricolorului

Primăria Municipiului Târgoviște va monta astăzi un ecran uriaș în Piața Tricolorului, unde sunt așteptați suporterii Chindiei care nu vor prinde un loc pe Eugen Popescu. „Ecranul va fi amplasat pe latura apropiată de Hotel Valahia”, au declarat pentru Bazarmedia.ro surse din Primărie. Este pentru prima dată în istorie când autoritățile iau o astfel de măsură, în condițiile în care interesul pentru meciul retur al barajului cu FC Voluntari este enorm.

Arbitrează Kovacs

Jocul de pe Eugen Popescu va fi arbitrat la centru de Istvan Kovacs, ecuson FIFA și unul dintre cei mai buni arbitri români ai momentului. Kovacs va fi ajutat de Valentin Avram și Alexandru Cerei. Observatori din partea FRF au fost delegați Zoltan Szekely și Felix Grigore.

Sărbătoare în centrul orașului

Chindia va sărbători diseară cu suporterii în Piața Tricolorului, dacă va reuși să revină în Liga I după o pauză de 20 de ani. La meciul de astăzi și-au anunțat prezența suporteri din mai multe orașe ale țării și inclusiv de peste hotare, oameni care vor ajunge la Târgoviște special pentru confruntarea istorică de lângă Turn.

Banner