fbpx

Platformă de știri și opinii

Amenzi mari pentru munca la negru

in Administrație by
Banner

În luna mai 2018, în domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 132 controale în urma cărora 27 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi în valoare de 157.000 de lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară, nerespectarea termenelor de înregistrare a Registrului de evidență a salariaților (Revisal), lipsa evidenței orelor de muncă prestate de salariați.

Munca nedeclarată a fost depistată la 21 de angajatori, astfel: 12 persoane au fost identificate muncind fără încheierea contractelor individuale de muncă, 11 persoane nu aveau înregistrate contractele de muncă în Registrul de evidență a salariaților (Revisal) în termenul legal. În aceste cazuri, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 140.000 de lei. În luna mai munca nedeclarată a fost întâlnită în următoarele domenii de activitate: construcții, servicii de taximetrie, întreținere și reparații autovehicule, comerț.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 83 controale efectuate, 177 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 82 angajatori sancționați, 9 amenzi contravenţionale totalizând 28.000 de lei.

Sursa: ITM Dâmbovița

Foto: realitatea.net

Distribuie pe
Banner

Ultimele stiri din Administrație

Go to Top