Promovarea se joacă miercuri

in Sport by
Banner

Nu e nici măcar ora 15 și la stadion s-au strâns deja oameni pentru deplasare. Într-o parte, lângă Casa Armatei, unii mai negricioși, îmbrăcați în tricouri albe, așteptând autocarele care să-i ducă la mitingul din Piața Victoriei, iar dincolo, sub sigla Chindiei, suporterii grupați în autoturisme, microbuze și ce-au mai putut închiria într-o zi în care PSD-ul și-a propus – și ulterior reușit – să ducă 13.000 de oameni din Dâmbovița la București. Nu-s tensiuni, doar mici înțepături, între oameni care pleacă la meci din convingere și persoane care merg la miting din teama pierderii locului de muncă. Știm și numele societății a cărei conducere i-a pus să se strângă acolo, fix în fieful fanilor Chindiei, dar asta contează prea puțin în cronica unui baraj pe care Târgoviștea îl așteaptă de două decenii.

Drum liber spre baraj

Fanii Chindiei nu au avut probleme în trafic pe drumul spre Voluntari. Autobuzele AITT și alte mijloace de transport care duceau oamenii din Târgoviște la marele miting au fost trase pe dreapta la Ulmi, pentru formarea unei coloane impresionante. “Puteam să mergem și 70-80 într-o mașină de 50 de locuri. Dacă eram opriți, spuneam că mergem la miting”, au glumit suporterii, în drum spre Voluntari. Aproape de ora 18.00, sute de fani ai Chindiei erau deja în parcarea stadionului Anghel Iordănescu. Cam 500, după estimările noastre, dublu decât locurile rezervate de ilfoveni suporterilor echipei oaspete. Până la urmă, după lungi parlamentări și case de bilete închise, aproape de începerea meciului au intrat toți dâmbovițenii, unii într-un sector de tribună alăturat celui în care a stat galeria. “Ne-au înghesuit pe o alee de un metru lățime, iar odată ajunși în fața intrării ni s-a spus că nu se mai vând bilete. Suntem mulți din Cornești, am venit să îl susținem pe Neguț și nu vrem să rămânem pe afară”, s-au plâns oamenii.

Chindia, atitudine și determinare

Începe meciul, cu casele de bilete închise, peluza complet goală – ba nu, populată cu cinci jandarmi ocupați să-l șicaneze pe un suporter târgoviștean care purta un tricou cu însemnele A.C.A.B – și câteva sute de spectatori la tribuna de vis-a-vis de galeria Chindiei. Atmosferă superbă la oaspeți, scandări de grădiniță la gazde, în rândul cărora cei mai mulți dintre adulți au fost direcționați sâmbătă spre Piața Victoriei. Chindia a început bine și a stat aproape de buturile lui Mincă. Horj și Lazăr au fost avertizați în primele 20 de minute. Neguț (35) și Florea (42) au semnat ocaziile roș-albaștrilor din primul mitan. După pauză s-a jucat mai slab și mai crispat. Chindia s-a cantonat în defensivă, permițându-le ilfovenilor să pună presiune. Voicu (72) și Bălan (74, intervenție Aioani) au anticipat golul gazdelor. Unul venit dintr-o execuție frumoasă, să recunoaștem, a lui Balaur (78), la o fază la care Martac a fost depășit prea ușor de Lazăr. Din final am notat doar schimbările și – culmea! – tragerile de timp ale oamenilor lui Adrian Mutu, plus semnele obscene arătate de Mincă galeriei de la Târgoviște. Promovarea – sau menținerea – se joacă miercuri după-amiază la Târgoviște (ora 17.30, Eugen Popescu). Chindia are nevoie de victorie la minim două goluri, sau de un succes la penalty-uri dacă se va impune cu 1-0 la capătul primelor 90+ 30 de minute.

Voluntari: Mincă – Leasă, Horj, Balaur, Bucurică – Al. Răuţă, C. Lazăr (cpt.)(D. Novac 82′) – Mih. Căpăţînă, Fl. Cernat (D. Benzar 46′), Ivanovici (Ad. Voicu 62′) – Ad. Bălan. Antrenor: Adrian Mutu

Chindia: Aioani – Martac, D. Ciobotariu, Vătavu, Dumitraşcu – Cr. Neguţ (Nisipeanu 81′), Rogoveanu, Pencea, Crinel Stoica (C. Dinu 87′) – D. Florea, Cherchez (cpt.)(Neicuţescu 89′). Antrenor: Nicolae Croitoru

Banner