România 100: ÎNCOTRO?

in Administrație/Politică by
Banner

România nu mai are niciun proiect capital, care să capaciteze toate energiile acestei nații și pe toți decidenții, indiferent de culoarea politică.

Remarca ăi aparține liberalului Cezar Preda, care remarca, zilele trecute, că după cele două mari proiecte de țară, aderarea la NATO și aderarea la Uniune Europeană, România pare să-și fi pierdut și busola, și voința de a mai înfăptui ceva cu adevărat important,

Deși teoretic investițiile în producția de energie electrică nu ar avea nicio legătură cu proiectele guvernamentale, Cezar Preda aduce în discuție un obiectiv pe cât de dorit, în trecut, pe atât de greu de atins, fără o concentrarea a resurselor și fără, evident, voință politică reală: independența energetică a României și transformarea țării într-un exportator important de energie.

În acest sens, Reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, hidrocentrala de la Tarnița și Rovinari. ”Sunt trei proiecte în care România bâjbâie de ani de zile. Proiecte mari pentru țara asta, care asigură o independență energetică fantastică și (ne-ar ajuta să) devenim exportatori de energie”, afirmă Preda.

Deputatul PNL consideră că aceste trei proiecte ar trebui să fie prioritare și să capaciteze clasa politică, alături de alte două mari investiții absolut obligatorii, în infrastructura rutieră.

Autostrada A1, care să unească Nădlac de Constanța este, spune Cezar Preda, un proiect capital, după cum în anul centenarului, ar trebui să urnim lucrurile și în cazul autostrăzii Transilvania, unde ”bâjbâim de când a plecat Bechtel”. De altfel, opinia cvasi-unanimă este aceea că, la 100 de ani de la MAREA UNIRE, să nu avem o arteră rutieră decentă care să unească Transilvania de Regat, este o problemă.

Banner