fbpx

Platformă de știri și opinii

Funeriu, mesaj dur pentru Occident

in Opinii by
Banner

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, în prezent diplomat, lansează un atac necruțător la adresa establishment-ului și a presei occidentale. Funeriu consideră, într-un mesaj pe Facebook, că „a sosit momentul unei diplomații asertive, chiar agresive pe această tematică”.

„Să fie clar: nu sufăr de românocentrism, nu sufăr de vreun complex cultural şi nici nu am fost vreodată discriminat, cu toate că fiind bărbat creștin alb heterosexual, probabil o să fiu în curând. Dar sunt revoltat de modul în care media franceză şi organizatorii de la Roland Garros tratează orice are a face cu jucătoarele noastre.

M-am săturat şi de „umoriștii francezi” gen Djamel Debbouze care fac mișto de „cerșetorii români” din metrou, m-am săturat de presa franceză care menționează naționalitatea infractorilor NUMAI când e vorba de români, m-am săturat de „politicienii” de doi bani din Franța, începând cu pigmeul intelectual Valls şi terminând cu constipatul Dupont-Aignan, care tac laș când e vorba de suburbii islamizate în care nici poliția nu are curajul să intre, dar urlă de mama focului când vine vorba de 10 rromi.

M-am săturat ca fiica mea să fie întrebată la scoală dacă în România nu îi e frică să meargă pe stradă, m-am săturat ca din orice să fii tratat de rasist, dar dacă ești român e OK să fii suspect din prima secundă, m-am săturat ca firmele de lux franceze care produc în România și ascund acest lucru pentru că „nu dă bine” la marketing.

M-am săturat ca medicii noștri, fără de care spitalele franțuzești s-ar goli instantaneu să fie tratați ca niște felceri (a propos, împreună cu Raed l-am pus cu botul pe labe pe șeful colegiului medicilor din Franța venit să ne dea lecții în 2012). M-am săturat să fim tratați de țara coruptă de țara afacerii Urba, a diamantelor centrafricane, a finanțării libiene, de țara cu doi premieri și un președinte condamnați penal.

M-am săturat că sigurii cu care francezii și nemții au o problemă când vine vorba de muncitori străini sunt românii și polonezii, ale căror soții nu stau acasă și fac 6 copiii pentru a trăi din ajutoare sociale, ci muncesc cot la cot. Cred că a venit momentul unei diplomații asertive, chiar agresive pe această tematică, cred că a venit momentul să le spunem și francezilor, și englezilor, și nemților și austriecilor: băbăeţi, stop. Stop cu modul superior în care îi tratați pe români, vedeți-vă de adevăratele voastre probleme, pentru că voi, împreună, ați dominat acum 100 de ani jumătate din glob, or acum nu sunteți capabili să gestionați 20.000 de romi europeni? Eu unul nu aș ezita să o fac „the hard way”: vreau urgent reclamă pozitivă pentru România, dacă nu, vă mai trimit un milion de familii tradiționale (asta e o glumă doar pe jumătate). Şi nu mă luați cu „la noi e libertatea presei și politicul nu poate să spună presei ce să scrie” că știu bine cum merge treaba pe la voi.

M-am săturat și de autoflagelări gen „cu așa politicieni proști normal că suntem tratați prost”, să vedeți ce deștepți sunt politicienii lor, pe care îi cunosc prea bine: îi băteam în liceu. pe la olimpiade, pe unde îi prindeam.

M-am săturat şi de jurnaliști de origine română de la mari cotidiene franceze care exagerează în criticile lor doar pentru a trece ecranul, m-am săturat şi de lecții de toleranță din partea celor cărora cei tolerați le omoară copiii pe la concerte.

PS: un foarte bun prieten suedez îmi reproșa acum câțiva ani că sunt mulți cerșetori romi în Suedia. „E interzis cerșitul în Suedia”, îl întreb eu. „Nu”, îmi răspunde el… Deci rezolvați-vă problema, băieți.

PPS: Ah, și încă o chestie: nu vă mai legați de prostia Vioricăi. Cea a lui May e infinit mai periculoasă pentru că este aparent susținută cu argumente. De prostia Vioricăi îți vină să râzi. De cea a lui May și Trudeau îți e teamă, dacă ești cu capul pe umeri.”

Sursa și foto: pagina de Facebook Daniel Funeriu

Banner

Ultimele stiri din Opinii

Go to Top