fbpx

Platformă de știri și opinii

OPREA: Obediența ”bate” competența

in Administrație/Politică by
Banner

Pentru toți cei care nu înțeleg cum se face  că în funcții-cheie ajung personaje șterse, în cazul cărora suspiciunea de incompetență crasă este îndreptățită, explicația este foarte simplă: asta se dorește. Nu contează competența, ci obediența.

Dacă mai aveam dubii în legătură cu explicația de mai sus, ne sunt spulberate de cineva care cunoaște din interior sistemul în care numirile pe criterii de servilism, obediență sau ascultare oarbă a ordinelor primite de la ”binefăcătorul politic”, reprezintă regula.

El însuși victimă a sistemului amintit – ”rigiditatea” coloanei vertebrale l-a costat funcția de președinte de Consiliu Județean – Alexandru Oprea, până de curând secretar executiv al PSD Dâmbovița și prieten apropiat al senatorului Țuțuianu, critică criteriile de selecție folosite în partid, mai ales în perioada din urmă, când în funcții importante au fost numite persoane cu totul nepotrivite.

”De prea multe ori în ultima vreme au ajuns în funcții persoane care nu spun nimic, oameni care nu au background profesional, oameni care au ajuns acolo (în funcții, n.n) doar pentru că sunt obedienți”, spune Oprea.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Bazar Media (interviu care va fi publicat integral luni, 4 iunie) Alexandru Oprea, aduce în discuție și preluarea de către Romania a președinției UE, în 2019. ”Nu cred că ne putem duce acolo cu oameni care nu vorbesc o limbă străină și nu stăpânesc domeniile de responsabilitate”, avertizează Oprea, care crede că mai important chiar decât personajele din prima linie, este păpușarul: ”…trebuie văzut cine e în spatele lor”.

Banner

Ultimele stiri din Administrație

Go to Top